Quantcast
Channel: Anchete – Saptamana Financiara
Viewing all articles
Browse latest Browse all 94

Bancorex – o istorie a devalizarii sistemului bancar romanesc, condusa de securisti. Dosarul devalizarii Bancorex-campionii creditelor nereturnate la Bancorex-oameni de ,,afaceri de succes azi”-George Constantin Paunescu (media,real estate), Liviu Tudor-devalizatorul bancii Unirea, asociatul lui Iacobov si al economatelor lui Nastase- azi Genesis Property (regele imobiliarelor), Dorin Iacob-devoaleaza culisele statului paralel la Realitatea, Catalin Botezatu-specialist in chiloti cu diamante, prezentator media ,,celebru”…Bancorex-operatiune specifica securistilor si politicienilor de duzina pentru care nimeni nu a platit aproape nimic…

$
0
0
Bancorex

Bancorex a fost o bancă românească înființată în 1968 sub denumirea de „Banca Română de Comerț Exterior” (BRCE) și lichidată în 1999. A fost radiată de la Serviciul Comerțului la data de 1 octombrie 1999. Până să fie trecută pe linie moartă, Bancorex a avut șase președinți: Vasile VoloseniucDan PascariuRăzvan Temeșan (1992-1997), Florin Ionescu (1997-1998), Vlad Soare și Nicolae Dănilă.

Istoric

A fost înființată în anul 1968. Conform unor informații, niciodată recunoscute oficial, printre primii săi acționari s-au numărat și anumiți capi ai mafiei italiene din anturajul lui Licio Gelli, aflați în legatură cu gruparea Propaganda Due. Timp de peste două decenii, prin intermediul BRCE s-au derulat cele mai multe operațiuni comerciale speciale efectuate de regimul comunist. După 1989 s-a aflat că majoritatea tranzacțiilor s-au derulat prin intermediul unor întreprinderi de comerț exterior în cadrul cărora erau angajați ofițeri de securitate ai Direcției de Informații Externe (DIE). Valuta provenită din OV (operațiunile valutare), dar și din comisioanele aferente acelor tranzacții era depusă în conturi secrete deschise pe numele unor ofițeri DIE. După 1990, Bancorex și-a păstrat statutul de bancă specializată în tranzacții financiare externe, fiind considerată un fel de „regină” a băncilor din România. Sloganul ei publicitar era „O bancă pentru mileniul trei”, iar, la un moment dat, toate marile afaceri din România postdecembristă s-au derulat prin conturile Bancorex.

La data de 27 iunie 1999, Agenția de Valorificare a Activelor Bancare (AVAB) a preluat dosarele cu credite neperformante de la Bancorex, în număr de 1.022.

Datornici cu epoleti

Multi dintre patronii firmelor care au luat credite preferentiale de la Bancorex, fara sa mai returneze milioanele de dolari, sunt legati de serviciile de informatii. Se disting indivizii implicati in afacerea „Jimbolia”, prin care s-a incalcat embargoul impus de ONU asupra Iugoslaviei in anii ‘90.

Contrabanda cu carburanti s-a derulat sub protectia SRI, in perioada in care seful institutiei era Virgil Magureanu. Patru dintre firmele implicate in trafic au primit credite astronomice de la Bancorex, pentru a cumpara combustibili de la rafinariile ploiestene: Tracia International SA – 12.544.140 USD, Silvesta SRL – 21.109.369 USD, General Trading&Investments Co SA (GTI) – 22.148.708 USD si Sibco LTP Impex SRL – 7.703.674 USD.

Silvesta SRL a fost infiintata de Ioan Silvestru si Ilie Stanciu, fosti ofiteri de securitate. In acte, firma Sibco este stapanita de acelasi Ilie Stanciu, dar si de Constantin Bostina, ministru al industriilor in timpul lui Ceausescu.

La randul sau, GTI este controlata de Teodor Vostinaru, un afacerist cercetat penal pentru evaziune fiscala. Vostinaru a fost asociat in GTI cu fostul sef SIPA, Marian Ureche, securist dovedit ca a facut politie politica.

Tracia International este controlata de Petru Neidoni si Constantin Grigoriu. De-a lungul timpului, s-a vehiculat ca firmele traficante de petrol si datornice la Bancorex erau, de fapt, paravanele SRI.

Amicii lui Magureanu si Florin Calinescu

Dorin Iacob, fostul sef de cabinet al lui Virgil Magureanu a fost implicat in spolierea Bancorex. Firma sa, Bel Ami Invest SA, a obtinut un credit de 493.164 dolari. Ulterior, societatea lui Iacob a intrat in faliment fara ca statul sa execute firma pentru recuperarea datoriei.

Iacob a parasit SRI impreuna cu Magureanu, urmandu-l pe acesta in politica. Cei doi au infiintat un partid de buzunar, care a fuzionat cu PD-ul condus de Traian Basescu.

Alt datornic este Viorel Muresan, partener de afaceri cu vedeta TV, Florin Calinescu. Societatea Viorex International SRL, primul producator autohton de blugi – stapanita de Muresan -, figureaza in evidentele AVAS cu un credit nerambursat de 205.757 dolari.

Pe acelasi tipic, firma lui Muresan a intrat in faliment, lasand statul cu buzele umflate, insa nu inainte de a-si muta activitatea de baza pe alta companie, impreuna cu activele. In 2002, Viorel Muresan l-a cooptat si pe Florin Calinescu in afacerea cu blugi.

1 – Situatia debitorilor preluati de la Banca Română de Comerţ Exterior BANCOREX SA ce figurează la data de 02.10.2006 cu obligaţii de plată către AVAS 

 2 -Anexa  nr  2  –  Lista  persoanelor care  au  beneficiat  de  credite  preferentiale de  la

Bancorex


Sefii Bancorex

Dan Pascari– angajat al Bancii Romane de Comert Exterior in 1973, a devenit presedinte in 1992.

Florin Ionescu – 1997- martie 1998. A declarat un profit de peste 600 de miliarde de lei

Razvan Temesan – presedinte al bancii in perioada 1993-1997. Este acuzat ca pe vremea lui au fost acordate majoritatea creditelor neperformante.

Vlad Soare – martie 1998- martie 1999. Face rectificare de bilant si dezvaluie ca activele bancii erau de fapt negative.

Nicolae Danila, actualul presedinte al BCR, a fost numit la conducerea Bancorex in 1999, in momentul in care Bancorex a fost introdusa sub administrare speciala de BNR. Declara ca, in fiecare saptamana, banca pierdea cate 6 milioane de dolari.

Sursa: EVZ.ro

„INTEGRITATE PUBLICĂ ŞI TRANSPARENŢĂ”: DOSARUL BANCOREX

Nu a existat si nu va putea sa existe o analiza serioasa dedicata tematicii intregritatii publice din Romania anilor de dupa 1989 care sa ignore problemele grave care au existat in toti acesti ani la nivelul sistemului bancar.

Specialistii in sisteme de integritate publica au atras si atrag constant atentia ca managementul  si  politicile  financiare  intelepte  sunt  cheia  prevenirii  si  descurajarii coruptiei si a stabilirii responsabilitatilor in cazul fraudelor si al coruptiei. Daca lucrul acesta este adevarat – si este indiscutabil adevarat – rezulta ca managementul si politicile finaciar-bancare din Romania celor 17 ani de dupa 1989 au fost departe de a fi inteligente. Mai mult decat atat, date fiind toate cele care s-au intamplat in acesti ani, exista suficiente motive sa ne intrebam daca a fost doar o intamplare ca ele nu au fost inteligente.

Cu putin timp in urma, Transparency International a facut public „Indicele de Perceptie a Coruptiei 2006”. Punctajul obtinut in 2006 – 3,1 din cel maxim, de 10 – face ca Romania sa  fie  tara  care  va  adera  la  Uniunea Europeana avand  cel  mai  scazut Indice  de Perceptie a Coruptiei. Analiza TI mai spune si ca, in comparatie cu anii anteriori, perceptia asupra fenomenului coruptiei din Romania a ramas practic neschimbata. Iar aceasta reprezinta indiscutabil si o consecinta a faptului ca „subiectii intervievati” in sondajele TI au exprimat perceptia ca, in Romania, managementul si politicile financiar- bancare sunt in continuare in suferinta. Inclusiv prin aceea ca se dovedesc in continuare inapte sa stabileasca responsabilitatile pentru fraude si acte de coruptie trecute si actuale, inclusiv din sistemul bancar public.

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) impartaseste perceptia practic generalizata ca problemele foarte serioase care au existat in anii de dupa 1989 la nivelul sistemului bancar romanesc, si care au avut consecinte importante la nivelul gestionarii resurselor financiare publice, nu au fost clarificate catusi de putin satisfacator. In fapt, nu numai ca nu au fost stabilite responsabilitatile pentru neregulile inregistrate, nu numai ca nu a fost recuperat prejudiciul cauzat bancilor cu capital public, dar a existat o permanenta si innacceptabila lipsa de transparenta, presa si opinia publica fiind sistematic impiedicate sa aiba acces la informatii care, potrivit normelor constitutionale, aveau un indiscutabil caracter public.

Desi nu au existat sondaje in acest sens, sunt suficiente date sa se creada ca, daca subiectii interviurilor TI, de exemplu (oamenii de afaceri si analistii specialisti), dar si cetatenii de rand, ar fi invitati sa numeasca un caz pe care il percep ca fiind de „mare frauda si coruptie” in anii de dupa 1989, cazul Bancorex ar fi indicat de multi dintre ei. Incepand mai ales cu anii 1993 si 1994, acest dosar s-a aflat atat in atentia presei, si prin aceasta a opiniei publice, cat si in atentia autoritatilor de control cu competente in domeniul bancar si a celor judiciare.

Recenta schimbare care a avut loc la nivelul conducerii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS)1  a readus in atentie „dosarul Bancorex” – dintr-o perspectiva singulara, asa cum se va vedea.

1  La data de 30 octombrie 2006, Razvan Orasanu a fost inlocuit din functia de presedinte al AVAS cu Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii Nationale.

Remis presei „Situatia debitorilor preluati de  catre AVAS de  la  Bancorex”. In  acest context, CRJ apreciaza ca fiind utila in mai multe sensuri o prezentare cat se poate mai integrata a pricipalelor „file” ale acestui dosar. Sub aspect „metodologic” consideram ca se impune pe de o parte o prezentare a principalelor aspecte rezultate din verificarile efectuate de catre Curtea de Conturi a Romaniei precum si de catre Parchetul General cu privire la utilizarea fondurilor valutare de catre Bancorex (inclusiv a rezervei valutare existente la 31 decembrie 1989) iar pe de alta parte o sinteza a informatiilor referitoare la „datornicii Bancorex” si la „creditele preferentiale”/”creditele neperformante” acordate de catre Bancorex.

Metodologia pe care analiza de fata o propune decurge din imprejurarea ca principalele probleme la aceasta importanta banca de stat au constat pe de o parte in gestionarea propriu zisa – extrem de deficitara, inclusiv contrara in mod flagrant reglementarilor legale – a fondurilor valutare ale statului (in principal in anii 1990 si 1991), iar pe de alta parte in neregulile grave – din perioada urmatoare, pana in anul 1996 – in acordarea de credite   „preferentiale”/”neperformante”  unor   societati   comerciale,   respectiv   unor „persoane fizice”.

Pe langa ca intentioneaza sa aduca in atentia publica informatiile privitoare la „dosarul Bancorex”, intr-o formula mai completa decat oricare alta de pana in prezent, analiza CRJ isi propune sa repuna acest caz in atentia autoritatilor publice competente legal sa dispuna masurile necesare pentru ca acest dosar sa primeasca, in sfarsit, o solutionare legala si satisfacatoare in raport cu „interesul public”.

I.          Scurt istoric

 Banca Romana de Comert Exterior – Bancorex – SA a fost infiintata prin HG nr 1356 din 28  decembrie 1990 prin preluarea activului si  pasivului Bancii Romane de  Comert Exterior. Banca Romana de Comert Exterior (BRCE) fusese infiintata prin Legea nr 16/1968 „prin reorganizarea ca banca specializata a Departamentului operatiilor externe din cadrul Bancii Nationale a Republicii Socialiste Romania”. BRCE avea ca principala atributie  „realizarea  politicii  partidului  si  statului  in  domeniul  platilor,  creditarii  si controlului bancar valutar, privind operatiile cu strainatatea”. Prin HG nr 1356/1990 s-a stabilit ca una dintre functiile care nu vor mai fi indeplinite de Bancorex sa fie aceea de „administrare in numele statului a rezervelor valutare in devize convertibile si a celor provenite din acorduri de cliring si cooperare economica”.

In special in perioada 1990 – 1996, activitatea BRCE-Bancorex a facut obiectul a numeroase critici atat in cadrul unor investigatii si relatari ale presei cat si in rapoartele unor Comisii parlamentare de control   si ale Curtii de Conturi a Romaniei. Astfel, au existat numeroase date despre deprecierea continua a situatiei Bancii, in principal din cauza neregulilor in gestionarea patrimoniului acesteia, a acordarii de credite in conditii preferentiale si de nelegalitate atat unor societati comerciale cat si persoanelor fizice (in principal unor oameni politici, unor demnitari si inalti functionari publici). Informatiile privind  aceasta  situatie  au  fost  numai  in  foarte  putine  cazuri  complete  intrucat, invocandu-se in principal „secretul bancar”, conducerea BRCE-Bancorex, cea a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) dar si alte autoritati publice au refuzat sistematic accesul la aceste informatii.

Cu toate acestea, au existat si exista date credibile,   facute publice inclusiv de catre parlamentari si membri ai Guvernului, potrivit carora pierderile inregistrate la aceasta banca de stat s-au situat – numai ca urmare a nerecuperarii creditelor „neperformante” si „preferentiale” – la circa 2 miliarde de dolari2. De asemenea din surse oficiale rezulta ca in perioada „restructurarii sistemului bancar”, ca urmare a unor asemenea „pierderi” foarte mari, cheltuielile cu ele si cu dobanzile aferente s-au situat la circa 50% din totalul cheltuielilor bugetare3 .

Din cauza degradarii continue a situatiei Bancii, in special in perioada 1990 – 1996, si a imposibilitatii evidente de a mai fi  redresata, in luna mai 1999, prin Ordonanta de Urgenta  nr  62/1999  privind  unele  masuri  de  restructurare  financiara  a  BRCE  – Bancorex, s-a decis ca „obligatiile de plata” ale acesteia sa fie preluate de catre Banca Comerciala a Romaniei (BCR) – in contul datoriei publice – urmand ca BCR sa primeasca,  „in  contrapartida,  titluri  de  stat  cu  scadenta  la  12  luni”.  S-a  decis  de asemenea ca „activele neperformante” ale Bancii sa se predea Agentiei pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB, actuala AVAS). Ulterior OUG nr 62, prin OG

39/1999 s-a dispus „restructurarea” Bancorex prin „absorbirea” de catre BCR, pentru ca la  data  de  31  iulie  1999  BNR  sa  retraga  autorizatia  de  functionare  a  Bancorex (Hotararea nr 9/1999).

2 Ziarul “Cotidianul”, Comisie parlamentara de ancheta pentru Bancorex, 23 februarie 1999; Ziarul “Adevarul”, Factura curatirii sistemului bancar – 2,5 miliarde dolari, 13 octombrie 1999; Ziarul “Adevarul”, Ion Ghica, presedintele Bancii Comerciale Romane: Posibilitatea de valorificare a activelor Bancorex este aproape inexistenta, 2 decembrie 1999; Ziarul “Monitorul de Cluj”, Cât ne-a costat comanda politică în zona bancară/Bătaia de joc numită Bancorex, 11 februarie 2003.

3 Ziarul “Ziua”, BCR preia maine depozitele populatiei de la Bancorex, 13 mai 1999 prim-vicepresedinte si vicepresedinte) au fost ocupate de catre: Razvan Temesan (presedinte intre 1993 si 1997), Dan Corneliu Pascariu (presedinte intre 1992 si 1993), Vladimir Soare (presedinte intre 1998 si 1999), Constantin Teculescu, Florin Ionescu (presedinte intre 1997 si 1998), Petre Dima, Gheorghe Neagu, Alexandru Ghiba, Sergiu Cotineanu, Marinel Burduja, Filip Barbu. Din Adunarea Generala a Actionarilor, respectiv Consiliul de Administratie au mai facut parte, intre altii, pentru diferite perioade de timp: Adrian Severin, Ion Ratiu, Eugen Dijmarescu, Borbely Laszlo, Gheorghe Zaman, Radu Gratian Ghetea, Petre Dima, Ionut Costea.

La nivelul BNR, functiile cele mai importante de conducere au fost detinute de catre Mugur Isarescu – guvernator si Vladimir Soare – viceguvernator.

Parchetului General

II.1 Controale ale Curtii de Conturi

Prin Hotararea nr 25 din 15 septembrie 1993, Senatul Romaniei a decis verificarea de catre Curtea de Conturi a conturilor generale de executie a bugetelor de stat pe anii

1990 si 1991. Obiectivele verificarilor au fost stabilite prin Hotararea Senatului nr 5 din

15 februarie 1994, intre acestea numarandu-se si acela al „utilizarii fondurilor valutare din credite externe, din creante externe, export, prestari de servicii si operatiuni necomerciale, percum si a rezervei valutare existente la 31 decembrie 1989”.

Principala concluzie a verificarilor Curtii de Conturi, cuprinse in Sinteza din 11 iulie 1996 a constatarilor facute cu ocazia controalelor, a fost ca: „Din controlul efectuat au rezultat o serie de abateri grave privind administrarea si gestionarea fondurilor valutare  ale  statului,  recuperarea creantelor  externe  ale  statului,  functionarea pietei valutare, repatrierea valutei, modul de utilizare de catre agentii economici a sumelor in valuta, ceea ce a dus la epuizarea rezervelor valutare ale statului, la indatorarea externa a tarii, la un deficit accentuat al balantei de plati externe, la presiuni asupra nivelului cursului de schimb si la cresterea datoriei publice”.

In legatura cu gestionarea resurselor valutare ale statului existente la 31 decembrie

1989,  Raportul  Curtii  de  Conturi  a  retinut  ca  la  sfarsitul  anului  1989  Romania  nu inregistra datorii exteme si avea constituite fonduri ale statului in devize convertibile de

2.030 milioane de dolari SUA, din care:

– 1.106 milioane de dolari reprezentand „Fondul valutar centralizat al statului” constituit in baza Decretului nr 78/1988 al fostului Consiliu de Stat;

–  727,6 milioane de dolari inregistrati in bilantul Bancii Romane de Comert Exterior ca „Imprumuturi financiare din fondul de stat in valuta”, gestionat de Banca Nationala a Romaniei;

– 153,4 milioane dolari, disponibilitati ale fostului Oficiu Economic Central „CARPATI” care potrivit Decretului-Lege nr 30/18 ianuarie 1990 trebuiau preluate in patrimoniul statului;

–  43,0 milioane dolari inregistrati in bilantul Bancii Romane de Comert Exterior ca „Fond disponibilizat temporar de Banca Nationala a Romaniei pentru Ministerul Comertului Exterior si Cooperarii Economice Internationale.

In legatura cu gestionarea acestor rezerve Curtea de Conturi a constatat urmatoarele abateri:

1. BRCE a desfiintat in luna lanuarie 1990 in mod nelegal si nejustificat evidenta

„Fondului valutar centralizat al statului”, care la 31 decembrie 1989 insuma 1.106 milioane dolari SUA, fara a cere acordul BNR ca titular al acestui cont. Ca urmare, nu s-a putut stabili pe baza de documente modul de gestionare a acestui fond. BRCE nu a intrat in legalitate in ce priveste evidentierea si gestionarea acestui fond nici dupa aparitia Hotararii Guvemului nr 1356/28 decembrie 1990, privind transformarea acestei banci in societate bancara pe actiuni, potrivit careia avea obligatia sa asigure gestionarea si evidenta acestui fond pana la predarea lui catre agentul ce urma sa fie desemnat de Guvern.

In anul 1991, BRCE a deschis pe numele BNR contul intitulat „BNR – Fond de stat in valuta”, in care prin patru operatiuni a inregistrat plati fara documente de 906,0 milioane dolari SUA, facand datoare, in acest fel, BNR in numele statului cu suma mentionata. Pentru niciuna din aceste operatiuni nu au fost puse la dispozitie documente din care sa rezulte: obiectul platilor facute peste disponibilitatile fondului valutar al statului; data efectuarii acestora; destinatarul sumelor; cine a dispus si a aprobat plata; daca sumele in cauza reprezentau obligatii certe ale statului.

BNR,  fara  sa  verifice  realitatea  datelor  prezentate  de  BRCE  a  acceptat  sa indatoreze statul cu 888,1 milioane dolari SUA si sa plateasca pentru aceasta suma dobanda la nivel LIBOR pentru dolarul SUA+1,5%, pana la stingerea datoriei. In fapt, cele doua banci nu au dus la indeplinire obligatiile ce le reveneau din HG nr 1356/1990 si Legea nr 34/1991, cu privire la predarea, respectiv primirea si gestionarea de catre BNR a rezervelor valutare ale statului.

2. BNR a acceptat in februarie 1990 ca in contul sumei de 770,6 milioane dolari SUA din rezerva valutara a statului, pusa temporar la dispozitia BRCE (727,6 milioane dolari SUA) si Ministerului Comertului Exterior si Cooperarii Economice Internationale (43,0 milioane dolari SUA), sa incaseze contravaloarea acestora in lei, renuntand la obligatia reintregirii rezervei.

3. Potrivit Decretului-Lege nr 30 din 18 ianuarie 1990, intregul patrimoniu  care a apartinut fostului Partid Comunist Roman, inclusiv fondurile banesti si valutare urmau sa fie trecute in proprietatea statului. Disponibilitatile valutare ale Oficiului Economic Central „CARPATI” erau in luna martie 1990, potrivit extrasului de cont, de 153,4 milioane dolari SUA. Intrucat BRCE a desfiintat evidenta fondului valutar al statului incepand cu luna ianuarie 1990, nu s-a putut verifica daca aceasta suma a fost trecuta, potrivit legii, in fondul valutar al statului, respectiv daca a fost avuta in vedere ca resursa in determinarea „golului de balanta” pretins de BRCE in suma de 888,1 milioane dolari SUA.

4.   Deficientele   grave   privind   evidentierea   rezervelor   valutare   ale   statului, constatate atat in activitatea BRCE cat si a BNR, nu au permis sa se cunoasca modul in care au fost gestionate si utilizate aceste rezerve; au dus la indatorarea statului fata de BRCE cu circa 1 miliard dolari SUA, fara sa se cunoasca in mod concret pentru ce anume si fara ca suma sa fie evidentiata ca datorie publica.

Procurorul general financiar al Curtii de Conturi a apreciat ca faptele mentionate intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 248 din Codul Penal, sesizand Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie inca din septembrie 1994, dupa controlul efectuat la BNR, sesizare care a fost completata in luna septembrie 1995, dupa controlul efectuat la BRCE, dar care pana in preznt nu a fost solutionata”.

Ca urmare a controlului efectuat la BRCE, Curtea de Conturi a concluzionat ca „au rezultat o serie de abateri grave in administrarea si gestionarea fondurilor valutare ale statului constind in principal in favorizarea in mod evident a unor clienti prin acordarea de credite si vinzarea de valuta cu incalcarea prevederilor legale, ceea ce a avut drept consecinte diminuarea rezervelor valutare ale statului, cresterea datoriei publice si a obligatiilor bugetului de stat”.

Cateva dintre abaterile cele mai grave retinute in Raportul Curtii de Conturi sunt urmatoarele:

1. „Desi in ianuarie 1991 a deschis un cont pe numele BNR intitulat „fond de stat in valuta”, acest cont nu exprima situatia reala intrucat:

– nu a fost determinat si preluat in cont soldul fondului valutar existent la data infiintarii BRCE-SA (decembrie 1990);

–  in  anul 1991 BRCE-SA a  inregistrat in  aceste conturi plati de  circa 900  de milioane de dolari fara documente justificative, pe baza unor documente (note contabile) cu explicatii generice, semnate de fostul presedinte al Bancii precum si de alte persoane cu functii de conducere din cadrul BRCE-SA.

Pentru nici una din operatiunile mentionate nu au fost puse la dispozitie documente din care sa rezulte: obiectul platilor facute peste disponibilitatile fondului valutar al statului; data efectuarii acestora; destinatarul sumelor; cine a dispus si aprobat plata; daca sumele respective reprezentau obligatii certe ale statului.

2. Prin nesocotirea reglementarilor valutare, BRCE a vindut in 1992 unor clienii ai sai, in baza unui acord incheiat cu BNR in luna iunie 1992 suma de 158 milioane dolari SUA pentru efectuarea de plati la extern, la cursul de schimb de 226 lei/dolar in vigoare la data incheierii acordului, cu toate ca platile la extern urmau sa se efectueze ulterior. Platile nu s-au efectuat numai in iunie 1992, ci esalonat pina in luna august 1993 cind cursul de schimb a crescut pina la 817 lei/dolar, adica de aproape patru ori. Consecintele acestor operatiuni au fost urmatoarele:

a) Cresterea datoriei publice si a obligatiilor bugetului de stat prin transferul nelegal si nejustificat pe seama acestuia a influentelor nefavorabile de curs inregistrate de BNR la acest credit in valuta de 158 milioane dolari SUA.

Datorita deprecierii leului in raport cu dolarul SUA, pe perioada de la data acordarii (iunie

1992) si pina la restituirea creditului (finele anului 1994), BNR a inregistrat diferente nefavorabile de curs, care numai pe anii 1992-1993 insumeaza 171 miliarde lei, cu care este tinut dator bugetul statului (in anul 1992, cursul de schimb mediu a fost de 1 USD/308 lei, iar in anul 1993 1 USD/760 lei – nota noastra).

b) Diminuarea rezervelor valutare ale statului prin preluarea de catre BRCE, impreuna cu  BNR,  a  unor  obligatii  de  plata  in  contul  rezervelor valutare  ale statului in suma de 158 milioane dolari SUA pentu favorizarea clientilor respectivi care, potrivit Regulamentului valutar al BNR, trebuiau sa-si achite importurile din incasarile din exporturile efectuate anterior (ce insumau peste 90 milioane dolari SUA) si in completare de pe piata valutara.

Ca urmare, rambursarea catre BRCE a acestui credit la finele anului 1994 s-a efectuat de catre BNR din rezervele valutare ale statului. Din aceleasi rezerve s-au platit si dobinzi in suma de peste 10 milioane dolari, la creditul respectiv.

c) Favorizarea unor clienti care au beneficiat de avantaje substantiale prin cumpararea valutei la un curs de schimb mai mic, ceea ce a facilitat o concurenta neloiala intre importatoriintrucit ceilalti clienti au procurat valuta la un curs de pina la 2-3 ori mai mare.

Spre exemplu, 12 clienti care au cumparat 7 milioane dolari SUA la un curs de schimb mai mic decit cel oficial au beneficiat de diferente favorabile de curs in suma de 922 milioane de lei. Semnificativ este cazul societatii Astral Corporation Import- Export LTD SRL careia i s-a vindut in februarie si august 1993 suma totala de 1,3 milioane dolari SUA la cursul de 226 lei/dolar, in conditiile in care cursul oficial era de 500 si respectiv

817 lei/dolar, firma fiind favorizata in acest fel cu 638 milioane lei (circa 2,8 milioane de dolari – n.ns). Este de mentionat ca operatiunile cu firma Astral SRL s-au facut cu aprobarea presedintelui BRCE care, in ianuarie 1993, a aprobat eliberarea valutei cu toate ca firma nu avea constituit depozitul in lei aferent, asa cum a declarat in cerere, fapt cunoscut de acesta. Din controlul efectuat de organele Curtii de Conturi rezulta ca depozitul in lei respectiv a fost utilizat de firma inca din luna iulie 1992 pentru procurarea sumei de 0,9 milioane dolari SUA de la Banca Comerciala Romana, suma cu care a achitat aparatura electronica si de uz casnic din import. Prin invocarea acelorasi plati, firma a solicitat valuta si in ianuarie 1993, caracterul nereal al motivului invocat rezultind si din faptul ca din valuta obtinuta de la BRCE, suma de 0,9 milioane dolari SUA nu a fost utilizata pentru platile indicate, ci a fost transferata la banca Societe Generale de Paris – Sucursala Bucuresti, cu mentiunea „plati pentru investitii „.

Aceleiasi firme presedintele BRCE i-a aprobat in ianuarie 1994 un credit in suma de 500 milioane lei, fara avizele prevazute de normele bancare, care a fost suplimentat ulterior in aceleasi conditii pina la 1.250 milioane lei (in anul 1994, cursul valutar mediu a fost de

1USD/1655 lei – n.ns). La data scadentei (august 1994) firma avea nerambursata suma de 800 milioane lei pentru care BRCE, in loc sa execute o scrisoare de garantie din partea unei banci franceze, a acordat firmei cu aprobarea presedintelui BRCE un credit in valuta de 500 mii dolari SUA pentru stingerea datoriei in lei. Acest credit in valuta a fost acordat prin nerespectarea prevederilor Regulamentului valutar si a normelor de lucru ale bancii. Este de mentionat ca in septembrie 1994 a fost constituita societatea RA  SA  Romplast Astral Industries, la  care unul din  administratori era  presedintele BRCE. Societatea a luat fiinta prin asocierea societatilor Astral Corporation Import – Export LTD SRL cu Romplast SA.

3. BRCE, contrar prevederilor regulamentului valutar din mai 1992 care interzice acordarea de credite in lei pentru procurarea de valuta, a acordat unor clienti imprumuturi in lei in contul carora tot BRCE le-a vindut valuta, in afara pietei valutare.

Spre exemplu, societatii Elvila International SRL (apartinand omului politic si de afaceri Viorel Catarama – n.ns.) i s-au acordat in septembrie 1992 credite in suma totala de 2,8 miliarde lei cu care firma a cumparat suma de 6,6 milioane dolari SUA, in afara pietei valutare. Aceste operatiuni au fost efectuate cu aprobarea atat a fostului cat si a actualului presedinte al BRCE. Consecinta unor astfel de operatiuni consta, pe linga favorizarea evidenta a unor clienti, si in diminuarea ofertei de valuta pe piata valutaraceea ce a dus la satisfacerea in mai mica masura a nevoilor altor clienti si la presiuni asupra nivelului cursului de schimb.

Subliniem si faptul ca prin adresa nr 746/28 decembrie 1993 conducerea BRCE a comunicat Camerei Deputatilor, la solicitarea Comisiei de analiza a activitatii BNR si bancilor comerciale, ca „BRCE nu a acordat nici un credit al carui scop sa fie in mod explicit cumpararea de valuta”, ceea ce nu corespunde situatiei reale.

4. BRCE a favorizat unii agenti economici prin acordarea de credite in lei si valuta numai pe riscul sau, fara sa solicite constituirea de garantii materiale asiguratorii, iar in unele cazuri nici nu a incheiat conventii de credit, contrar prevederilor Legii bancare nr 33/1991 si propriilor sale norme de lucru si in consecinta, in cazul unor agenti economici care nu au mai restituit creditele primite, banca nu a mai avut posibilitatea executarii unei garantii materiale si ca urmare a fost prejudiciata cu sumele nerambursate si dobinzile datorate.

De exemplu, s-au acordat Trustului de presa ” Azi” (oficiosul de la acea data al FSN – n.ns.),   in perioada noiembrie 1990 – ianuarie 1991, credite in valuta de 3,4 milioane dolari SUA care nu au fost restituite bancii pina in prezent, desi erau scadente din noiembrie 1991.

De asemenea, tot fara garantii s-au acordat si Asociatiei Valeologia – Chisinau in 1992 credite in suma de 1,1 miliarde lei, din care au ramas nerestituite pina in prezent si nu s- au platit dobinzile aferente totalizind 3,4 miliarde lei. Tot firmei mentionate i s-a pus la dispozitie in numerar suma de 100.000 dolari, preluata abuziv din contul SC Autodacia Pitesti (companie de stat la acea data – n.ns.), suma care a fost restituita societatii abia dupa un an, dintr-un credit in valuta acordat de BRCE si care nu este nici in prezent rambursat. Este de precizat ca la data acordarii acestui credit de 100.000 dolari societatea in cauza avea la BRCE obligatii restante de peste 1 miliard lei. Operatiunea respectiva a fost efectuata din dispozitia presedintelui BRCE (Dan Corneliu Pascariu – n.ns.), al carui tata era director adjunct financiar la Asociatia Valeologia – Chisinau.

5. Unele firme cu capital privat au beneficiat in permanenta din partea BRCE de un tratament preferential cu totul aparte fata de alti clienti, in sensul ca li s-au pus la dispozitie importante fonduri in valuta si in lei prin nerespectarea reglementarilor in vigoare in sensul ca nu s-au constituit garantii materiale si nu s-au incheiat contracte sau conventii de credite cu acestia, majoritatea operatiunilor fiind aprobate de persoane care nu aveau competenta necesara.

Astfel, in conditiile in care toti agentii economici nu dispuneau de resursele financiare necesare la inceputul activitatii, pentru unii dintre acestia BRCE a asigurat accesul neconditionat la credite in valuta si in lei, fara sa le pretinda garantii materiale. Comparativ cu acestia, celorlalti agenti economici li s-au aplicat in mod strict prevederile normelor bancare, pretinzindu-se garantii materiale de cel putin 120 % fata de creditele solicitate precum si indeplinirea altor conditii, creindu-se in acest fel o diferentiere a agentilor economici prin practicarea unor forme de concurenta neloiala.

Dintre agentii economici care au beneficiat de tratament preferential exemplificam:

a)  Societatea comerciala Poolgec SRL (apartinand fratilor Paunescu –  n.ns.) i  s-a acordat in luna martie 1992 un credit de 2,2 miliarde lei fara sa fie constituita nici o garantie materiala, fara sa se incheie o conventie de credit, cu aprobarea vicepresedintelui BRCE, desi competenta de aprobare revenea potrivit normelor bancii Comitetului de Directie. De asemenea, in luna martie 1993 i s-a mai acordat un credit de 1,9 miliarde lei pentru import de zahar. Cu toate ca marfa a fost vinduta si incasata in anul 1993 totusi creditul nu a fost rambursat.

In luna aprilie 1994 cind societatea avea credite restante de 4,6 miliarde lei (inclusiv creditul de 1,9 miliarde lei pentru zahar) si dobinzi aferente neplatite de 1,1 miliarde lei, banca, in loc sa actioneze pentru recuperarea acestor credite, a acordat societatii un nou credit in suma de 5,7 miliarde lei pe o perioada de 3 ani. Procedind astfel, banca a favorizat din nou firma percepind la noul credit dobinda curenta, care era mai mica fata de dobinda aferenta creditului restant.

b) BRCE a efectuat in noiembrie 1992, pentru SC Elvila International Import – Export SRL, plati in suma de 1,2 miliarde lei, fara ca societatea sa aiba disponibil in cont sau credite aprobate. Incepind cu luna decembrie 1992, banca i-a aprobat un plafon de lucru (linie de credit) in suma de 0,5 miliarde lei si de 3,5 milioane dolari SUA, fara a se constitui garantii materiale. Plafonul in lei a fost majorat succesiv ajungand la 26 octombrie 1994 la 4,5 miliarde de lei iar cel in valuta a fost redus la 3 milioane dolari SUA. Valabilitatea acestor plafoane a fost prelungita pina la 31 decembrie 1995.

Abia in timpul controlului, respectiv in luna septembrie 1994, societatea a constituit garantii materiale prin gajarea partilor sociale detinute la societatea mixta Elmoberom SRL Beius.

Deosebit  de  aceste  plafoane  de  lucru,  Societatii  respective  i  s-au  mai  acordat  in perioada noiembrie 1993 – ianuarie 1994, credite in suma de 2,9 milioane dolari SUA pentru plata importului unor utilaje destinate societatii Elmoberom SRL Beius, societate la care este asociata SC Elvila International Import – Export SRL, detinind 51% din capitalul social. Creditul s-a acordat pe o perioada de trei ani fara constituirea de garantii materiale, fara conventie de credit, si cu aprobarea unui director general care nu avea o astfel de competenta, aceasta revenind numai Comitetului de Directie al Bancii.

c) Unui cetatean iranian (in varsta de 28 ani), care era asociat unic la firma Remit Trading SRL si in acelasi timp detinator a 90% din capitalul social al firmei Remit Company SRL, i s-au acordat in aprilie si mai 1993 credite in valoare de 1.750 milioane lei. In garantia acestor credite a fost admisa „cesionarea incasarilor ce urmau a fi realizate din exportul marfurilor procurate din aceste credite”, garantie care s-a dovedit neasiguratorie.

In final, cetateanul respectiv a parasit tara iar banca nu a mai avut posibilitatea de a recupera suma de 1.584 milioane lei, respectiv 90% din creditul acordat si nici dobinzile aferente de 2.962 milioane lei, inregistrind un prejudiciu de 4.546 milioane lei (circa 6,0 milioane de dolari la cursul mediu din 1993 de 1 USD/760 lei – n.ns.).

Creditul a fost acordat cu aprobarea unui director general, care nu avea aceasta competenta, aceasta revenind numai Comitetului de Directie al Bancii.

x

x          x

Fata de abaterile constatate a fost luata masura sesizarii, prin procurorul general financiar, a Parchetului General pentru continuarea cercetarilor si stabilirea eventualelor raspunderi penale precum si pentru recuperarea pagubelor produse”.

II.2 Acte de cercetare penala ale Parchetului General

In vara anului 1997, Parchetul General si Inspectoratul General al Politiei (IGP) efectuau cercetari in legatura cu savarsirea mai multor infractiuni sesizate prin actele de Control ale Curtii de Conturi, la care au fost facute referiri in sectiunile anterioare ale analizei.

1. In dosarul nr 8390/671/C/1994 inregistrat la Parchetul General, privind actul de control al Curtii de Conturi nr 1619/79D/1994 intocmit la BNR, cu referire la preluarea soldului balantei de plati externe de la BRCE SA, s-a retinut in sarcina guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a lui Vladimir Soare, viceguvernator al BNR, si a altor persoane ca in perioada septembrie-noiembrie 1991, in calitatile avute, au preluat de la BRCE, fara aprobarea Parlamentului sau a Guvernului, un gol de resurse in suma de 888,1 milioane dolari SUA cu incalcarea art 4 din HG nr 1356/1990 fara a verifica si stabili in ce consta acest minus in contul valutar al statului. Cu acest dosar a fost ulterior conexat dosarul nr

1271/C/8764/1995 inregistrat la Parchetul General privind actul de control al Curtii de Conturi nr 1360/68D/1995 intocmit la BRCE cu referire la utilizarea fondurilor valutare ale statului existente la 31 decembrie 1989 precum si a celor rezultate din incasarile valutare din export si prestari servicii in anii 1990 si 1991.

2. In dosarul nr 21/P/1995 inregistrat la Parchetul General privind actul de control al Curtii de Conturi nr 174/D/1995 la BRCE, cu referire la modul ilegal de acordare a unor credite  Asociatiei  VALEOLOGIA, s-a  retinut  o  paguba  in  dauna  bancii  de  3.990,6 milioane de lei (echivalentul a 12,9 milioane dolari SUA, la cursul de 308 lei/1 USD, corespunzator anului 1992 – n.ns.) si 137,4 mii dolari SUA reprezentand credite nerestituite, de care se fac vinovati Pascariu Dan Cornel, fost presedinte, Razvan Temesan, fost vicepresedinte si altii. Referitor la creditul in dolari, IGP a intocmit un dosar separat privind pe Pascariu Dan Cornel si Vitali Usturoi, cauza fiind promovata la Parchetul General cu propunere de trimitere in judecata. Referitor la creditul in lei, se efectuau acte premergatoare.

3. In dosarul nr 7716/1995 inregistrat la Parchetul General, privind actul de control al Curtii de Conturi nr 1019/36D/1995 intocmit la BRCE, cu referire la modul de acordare a unor  credite  societatii  comerciale  GCP  Poolgec  SRL,  s-a  retinut  constatarea  unor pagube in suma de 198,1 milioane de lei reprezentand dobanda asupra unor credite nerambursate la scadenta, pentru care nu s-au calculat penalitati de 6% pe an, raspunderea revenind presedintelui Bancii Razvan Temesan.

4. In dosarul nr 684/C/1995 inregistrat la Parchetul General, privind actul de control al Curtii de Conturi nr 643/24D/1995 la BRCE cu privire la favorizarea de catre Banca a SC ASTRAL CORPORATION IMPORT EXPORT SRL pentru a cumpara 1,816 milioane dolari SUA la cursul de 226 lei/dolar, in conditiile in care cursul oficial era de 500 si respectiv 817 lei/dolar. S-a retinut crearea unei pagube in suma de 714,2 milioane lei reprezentand diferenta de curs valutar de care se fac vinovati Temesan Razvan, fost vicepresedinte, Pascariu Dan Cornel, fost presedinte.

5. In dosarul nr 30764/7656/111P/1995 inregistrat la Parchetul General, privind actul de control al Curtii de Conturi nr 664/25D/1995, intocmit la BRCE cu referire la nerespectarea reglementarilor legale privind vanzarea de valuta agentilor comerciali ulterior datei de 4 mai 1992. S-a retinut o paguba in suma de 171,3 milioane de lei reprezentand diferente defavorabile de curs date de BNR pe seama bugetului de stat, de care se fac vinovati Pascariu Dan Cornel, Temesan Razvan, Soare Vladimir si altii.

6. In dosarul nr 1291/C/8754/1995 inregistrat la Parchetul General privind actul de control al Curtii de Conturi nr 1309/59D/1995 intocmit la BRCE cu referire la nerespectarea de catre conducerea Bancii a HG nr 819/1991 (privind reevaluarea stocurilor de aur si argint), care, in mod abuziv, a dat o alta destinatie decat cea prevazuta in actul normativ sumei de peste 22 miliarde de lei.

Se impune precizat ca practic toate constatarile Curtii de Conturi, consemnand de cele mai multe ori incalcari foarte grave ale legii si prejudicii foarte mari, au ramas fara urmari. Acelasi lucru s-a intamplat si cu verificarile si dosarele IGP si ale Parchetului General. Desi o banca de stat, BRCE-Bancorex, a fost fraudata cu sume de ordinul miliardelor de dolari, nu numai ca nimeni nu a fost tras la raspundere  si  prejudiciul  nu  a  fost  recuperat,  dar,  de  cele  mai  multe  ori, autoritatile statului – din practic toate guvernarile – au facut tot posibililul ca sa impiedice opinia publica sa aiba acces la informatiile privitoare la situatia de la aceasta Banca.

III. Creditele   „neperformante”/„preferentiale”:   ilegalitati   cu   regim   de

„secret de stat”

Acordarea de credite „neperformante” si „preferentiale”, in majoritatea covarsitoare a cazurilor prin incalcarea flagranta a legii si in scop clientelar, constituie o alta cauza a falimentului BRCE-Bancorex, un faliment care a produs avutului public prejudicii de ordinul miliardelor de dolari.

De asemenea credite au beneficiat, pe de o parte, „societati comerciale” iar pe de alta parte „persoane fizice” – de cele mai multe oameni politici, demnitari si functionari publici, membri ai familiilor acestora, rude si prieteni.

Cu privire la „societatile comerciale”, din rapoartele Curtii de Conturi, ale altor autoritati publice, precum si din investigatiile de presa facute de-a lungul anilor, a reiesit ca de multe ori au beneficiat de aceste credite firme in legatura cu care au avut interese oameni politici, demnitari publici sau responsabili ai Bancii.  Pe langa cazurile care pot fi gasite in rapoartele Curtii de Conturi, de exemplu (la care au fost facute cateva referiri in cadrul sectiunii II a analizei de fata), relevante sub acest aspect sunt si cele ale societatilor comerciale „SANCA” si „Megapower”, aflate in topul celor care au beneficiat de sume dintre cele mai mari si pe care nu le-au rambursat nici pana in prezent.

Aceste doua cazuri, cu o anumita legatura intre ele, arata o data in plus ca fraudele uriase  din  sistemul bancar,  inclusiv  de  la  Bancorex, au  fost  facute  de  catre  si  in beneficiul celor care au preluat puterea dupa decembrie 1989, prin implicarea omniprezenta a ofiterilor fostei Securitati, in numeroase cazuri existand indicii serioase ca oamenii politici implicati au fost ei insisi agenti ai Securitatii (implicarea ofiterilor fostei Securitati a fost documentata constant prin investigatii de presa sau ale unor istorici tineri4). „Radiografia” celor doua cazuri a fost sensibil mai facila decat a altora mai ales din cauza ca intre doi dintre protagonistii celor doua scandaluri – Grigore Maimut, fost director in cadrul Bancorex, si Razvan Temesan, fost director al Bancii – s-a declansat un conflict public ce a permis sa se obtina informatii despre modul in care asemenea fraude au fost posibile. Prin cele doua cazuri, statul roman a fost prejudiciat cu peste 80 de milioane de dolari.

In legatura cu cazul SANCA (firma apartinand lui Alexandru Raducan, un apropiat al PSD), este de precizat ca toate cele patru firme din asa zisul Grup SANCA, avandu-l ca actionar majoritar pe Alexandru Raducanu, au beneficiat de credite insumand un total de circa 70 de milioane de dolari: SANCA IMPEX, (58 milioane de dolari), Alcrev IMPEX (5,9 milioane), Restaurantul Odobesti (2,6 milioane), Astra 95 IMPEX (1,7 milioane). Unele investigatii de presa au ajuns la concluzia ca dosarul creditelor SANCA – credite prin care, declarativ, se urmarise „revitalizarea zootehniei romanesti” – ar fi facut in realitate parte dintr-o „afacere acoperita, banii fiind scosi din tara in folosul unui cerc de interese”. Potrivit de asemenea unor investigatii de presa, dar si judiciare, afacerea SANCA a fost posibila cu sprijinul direct al functionarilor bancii, precum Grigore Maimut si Ana Capetti. In acest mod se explica faptul ca au fost acceptate garantii fictive, ca au fost eliberate sume foarte mari fara documente justificative, ca au fost falsificate acte etc etc. Exista de asemenea indicii ca o parte din actele bancare referitoare la aceasta

4   Ziarul  “Ziua”,  Privatizarea  Securitatii,  13  octombrie  2004  (prezentare  a  cartii  „Mostenitorii Securitatii”, Mariu Oprea, Editura Humanitas)

afacere au disparut imediat dupa momentul martie 1997 cand la Bancorex a fost numit presedinte Florin Ionescu. De asemenea, la scurt timp dupa acest moment, Grigore Maimut a fost trimis in SUA ca reprezentant al Bancorex in „compania” Megapower.

„Afacerea Megapower” a constat, in esenta, in fraudarea avutului public cu circa 15 milioane de dolari. Afacerea a fost pusa la cale in anii 1990 si 1991, la nivelul Guvernului Romaniei. Sub pretextul asocierii cu o firma din Statele Unite in vederea realizarii de echipamente de telecomunicatii si tehnica de calcul, Guvernul a aprobat finantarea afacerii  in  conditii  evident  nelegale si  pagubitoare pentru  statul  roman.  Cele  doua Hotarari  de  Guvern  emise  pentru  a  „reglementa”  afacerea  Megapower  –  HG  nr

1203/1990 si HG nr 365/1991 – nu au fost publicate in Monitorul Oficial. Au fost implicati: ministrul Finantelor Theodor Stolojan, primul ministru Petre Roman, ministrul Justitiei Victor Babiuc, Victor Stanculescu, ministrul Industriilor, si Eugen Dijmarescu, ministrul al Economiei si Finantelor. Creditul in valoare de 8,3 milioane de dolari acordat de la Bancorex pentru aceasta afacere, nu a putut fi recuperat nici pana in prezent.

Un alt caz, inregistrat in timpul guvernarii PDSR 1992 – 1996, in legatura cu care exista date credibile ca a reprezentat o frauda bancara cu interese politice a fost „Afacerea Jimbolia”, cunoscuta inclusiv prin incalcarea embargoului din anii ‘90, impus Iugoslaviei de catre ONU. Trei dintre firmele implicate in contrabanda cu carburanti au beneficiat de credite foarte mari de la Bancorex: General Trading & Investments Co SA (GTI) – 22,1 milioane de dolari, Silvesta SRL – 21,1 milioane de dolari, Tracia International SA – 12,5 milioane si Sibco LTP Impex SRL – 7,7 milioane de dolari. „Afacerea Jimbolia” a fost derulata cu acordul (cel putin tacit) al Guvernului si cu implicarea Serviciului Roman de Informatii.

Numeroase alte firme, apartinand unor personaje cu sustinere in plan politic sau unor ofiteri ai serviciilor secrete au beneficiat si ele de credite foarte mari, pe care nu le-au mai rambursat: Azochim SA Savinesti – 31,7 milioane de dolari – preluata din 1997 de Grupul InterAgro al lui Ioan Niculae; Accord Invest SA – 13,7 milioane de dolari – Costel Bobic si Gheorghe Serbanescu; Fulger SA Bragadiru – 9,4 milioane dolari – Gheorghe Florea; Cibela Group SA – 7,6 milioane dolari – Viorel Popa; TIT Co SA – 562.000 de dolari – Fathi Taher; Bel Ami Invest SA – 493.000 de dolari – Dorin Iacob etc.

Lista acestor societati – a „debitorilor preluati de la Bancorex ce figureaza la data de 2 octombrie 2006 cu obligatii de plata fata de AVAS” – a fost facuta publica la data de 26 octombrie 2006, de catre fostul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in momentul inlocuirii sale din functie. Lista (prezentata in Anexa 1) cuprinde un numar de 690 de societati comerciale, care cumuleaza datorii restante de

1,1 miliarde de dolari. Societatile care au datoriile cele mai mari (intre 56 de milioane de dolari si 10 milioane de dolari) sunt in numar de 25. Potrivit declaratiilor repetate ale unor responsabili guvernamentali si bancari, sansele ca sumele datorate de catre debitori sa fie recuperate sunt minime. Iar aceasta in principal din cauza ca de cele mai multe ori aceste credite au fost acordate fara garantiile prevazute de lege si reglementarile bancare. In plus, exista date credibile ca practic toate firmele debitoare sunt in prezent

insolvabile sau desfiintate (numai 10% dintre acestea ar mai functiona, in timp ce 20% au fost radiate, iar 70% sunt in faliment)5 . Se impune de asemenea precizat ca nimeni nu a fost tras la raspundere pentru fraudele imense de la aceasta Banca (sau de la celelalte banci din Romania). Acest lucru nu s-a intamplat nu numai in guvernarile PSD,

5.  Ziarul “Evenimentul zilei”, Rechinii care au devorat Bancorex , 16 septembrie 2006

dar si in cea a Conventiei Democrate si a presedintelui Emil Constantinescu (desi in campania electorala din toamna anului 1996 clarificarea neregulilor de la Bancorex si sanctionarea celor vinovati au constituit angajamente ferme si explicite).

Timp de mai bine de 15 ani, informatia privind societatile comerciale care au beneficiat de credite de la Bancorex – de cele mai multe ori prin incalcarea legislatiei si a normelor bancare, si fara a le mai rambursa –, precum si cea privind cuantumul total al „creditelor neperformante” acordate astfel, au constituit doua informatii pe care oamenii politici, autoritatile si  responsabilii bancari le-au  refuzat  sistematic opiniei publice si  presei (atunci cand nu le-au falsificat pur si simplu). Ilustrativa in sensul acesta este „informatia” facuta publica la data de 12 mai 19996  de catre administratorul special („lichidatorul”) Bancorex, Nicolae Danila, anume ca valoarea „nivelul creditelor neperformante” de la Bancorex, care urmau sa fie preluate de catre AVAB (actuala AVAS), era de 9.000 de miliarde de  lei  (echivalentul a  590 de  milioane de  dolari la  cursul de  atunci de  1

USD/15.240 de lei). Nicolae Danila mai preciza si ca „lista firmelor care au primit credite neperformante insumeaza 190 de pozitii”. Or, confruntate cu datele oficiale anuntate recent de catre AVAS (690 de firme si 1,1 miliarde de dolari cunatumul „creditelor neperformante”) „informatiile” furnizate in urma cu sapte ani se dovedesc astazi complet nereale. De altfel, asa cum se va arata in continuare, ascunderea situatiei reale de la

Bancorex a constituit o politica guvernamentala.

Cu privire la „persoanele fizice” care au beneficiat de credite „preferentiale”, si acesta reprezinta un capitol in legatura cu care autoritatile si responsabilii bancari, din timpul tuturor guvernarilor, au dat dovada de o lipsa de transparenta inacceptabila intr-o societate democratica. Au fost cazuri in care Guvernul (AVAS) a refuzat chiar si parlamentarilor informatii referitoare la beneficiarii de credite preferentiale, iar uneori acest lucru s-a facut prin stratageme frizind ridicolul dar si incalcand normele constitutionale referitoare la raporturile dintre Parlament si Guvern.7  Trebuie semnalat totodata ca autoritatile au devenit dintr-o data mai „transparente” numai in momentul in care au apreciat ca datoriile catre fosta Bancorex s-au prescris. In acest sens este semnificativ faptul ca fostul presedintele al AVAS, Razvan Orasanu, a facut publica lista societatilor debitoare numai la data de 26 octombrie

2006, asadar dupa o luna si o saptamana de la declaratia pe care a facut-o unui ziar central, la data de 18 septembrie 2006, potrivit careia „termenul-limita pentru prescrierea datoriilor la Bancorex va fi peste o luna”.8

La fel ca si in cazul celorlalte tipuri de credite – si in general al gestionarii fondurilor Bancorex – si in cazul „creditelor preferentiale” acordate „persoanelor fizice”, incalcarea legii, a reglementarilor si principiilor de functionare ale unei banci (in acest caz al unei banci  cu  capital  public)  a  constituit  prima  cauza  a  unor  alte  prejudicii  foarte  mari suportate din bani publici. Mai concret, toate datele care au putut sa treaca de secretomania din acest dosar indica faptul ca respectivele credite au fost acordate in beneficiul unor oameni politici, demnitari si functionari publici, al rudelor, familiilor si prietenilor acestora.

6 Ziarul “Ziua”, BCR preia maine depozitele populatiei de la Bancorex, 13 mai 1999

7 Ziarul “Gardianul”, Un senator PD acuza AVAS ca ascunde lista datornicilor Bancorex, 19 iulie 2006

8 Ziarul “Evenimentul zilei”, Luati banii de la groparii Bancorex!, 18 septembrie 2006

Informatii credibile arata ca numarul celor care au beneficiat de aceste credite a fost de circa 4.5009, cuantumul sumelor primite de fiecare persoana situindu-se la un maxim in jur de 115.000 de dolari (echivalentul in lei) si la un minim de circa 15.000 de dolari. Creditele au fost acordate cu o dobanda intre 5 si 18% (cele mai multe cu 5%), in conditiile in care in acea perioada dobanda medie practicata era de aproape 100%. Valoarea prejudiciului suportat de banca, prin acordarea acestor credite a fost evaluata, neoficial, la cateva zeci de milioane de dolari.

Lipsa totala de transparenta cu privire la activitatea acestei Banci cu capital de stat (urmarind sa  ascunda aspecte care  i-ar  fi  incriminat pe  responsabilii politici si  cei bancari) a fost nu numai contrara oricaror norme ale unei societati democratice dar, uneori, pur si simplu absurda prin formele in care s-a manifestat. Un exemplu este cel in care, desi cunoastea foarte bine situatia Bancii, si ca falimentul acesteia era inevitabil in perioada urmatoare, conducerea Bancorex „dezmintea categoric” afirmatiile – justificate

– facute chiar de catre unii inalti responsabili guvernamentali despre situatia dificila in care Banca se afla10.

Secretomania din jurul Bancorex a fost „motivata” nu o data si cu argumente de ordin

„patriotic”. Un ultim exemplu a fost cel în care, la data de 26 octombrie 2006, fostul presedinte al AVAS Razvan Orasanu a explicat ca a facut publica lista datornicilor Bancorex numai cu ocazia eliberarii sale din functie, la data de 26 octombrie 2006, întrucât a dorit ca acest fapt „sa nu dauneze privatizarii BCR” cu austriecii de la Erste Bank (BCR a preluat, prin fuziune, in urma cu mai mult de sapte ani, Bancorex). Un

asemenea „argument” este in mod evident nesincer intrucat contractul de vanzare-

cumparare de actiuni dintre BCR si Banca cumparatoare fusese semnat cu aproape un an in urma (la 21 decembrie 2005 si nu poate sa existe vreo indoiala ca responsabilii bancii austriece cunosteau in detaliu “istoria” din ultimii ani a Bancorex si BCR (iar daca, prin absurd, s-ar presupune ca statul roman i-a ascuns-o, ar rezulta un caz tipic de inselaciune). De asemenea, este complet neverosimil ca, ulterior, “finalizarea privatizarii” BCR ar fi putut sa fie pusa in cauza daca AVAS ar fi facut publica lista amintita.

Demersurile facute de catre ziaristi, reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale, si uneori chiar si de catre parlamentari, de a obtine lista beneficiarilor acestor credite s- au constituit, in ultimii zece ani, intr-o adevarata odisee. Ilustrativa in acest sens – dar nu si singulara – este experienta pe care a avut-o autorul analizei.

In legislatura in care au fost acordate creditele, 1992 – 1996, au fost adresate doua cereri, conducerii Bancorex, respectiv presedintelui Romaniei Ion Iliescu. In primul caz s- a primit un raspuns negativ, in cel de-al doilea – niciun raspuns. In urmatoarea legislatura, 1997 – 2000, cea care era asociata angajamentului de a clarifica marile probleme din sistemul bancar, au fost de asemenea adresate solicitari conducerii BCR (Banca ce a preluat activul si pasivul Bancorex dupa falimentul acesteia), precum si presedintelui Romaniei Emil Constantinescu. Refuzul BCR a fost motivat prin „secretul bancar” si prin aceea ca numele demnitarilor care au beneficiat de credite preferentiale nu pot fi facute publice intrucat o asemenea informatie „ar fi de natura sa dauneze

9 Fostul presedinte al Bancorex din perioada in care au fost acordate creditele, Razvan Temesan, a admis public (ziarul “Cotidianul” din 16 octombrie 1999 ca numarul respectivelor persoane a fost de peste 4.000.

10 Ziarul “Evenimentul zilei”, BRCE dezminte afirmatiile primului ministru Victor Ciorbea ca Banca este intr-o situatie dificila, 3 martie 1998

prestigiului bancii si clientilor ei”. Aceasta motivare a fost nu numai contrara normelor constitutionale in materie de acces la informatiile publice, ci si absurda in modul cel mai evident, mai ales in conditiile in care Banca al carei „prestigiu” il „apara” conducerea BCR nu mai exista de aproape trei ani. Cat despre „prestigiul clientilor bancii” – niste demnitari si functionari publici care s-au folosit de pozitiile lor oficiale in interes privat, pe seama banului public – orice comentarii ar fi de prisos. Dar lucrul cel mai grav este ca asemenea „argumente” au fost insusite atat de presedintele Emil Constantinescu, cat si de catre instanta de judecata (dosarul nr 459/2000 al Curtii de Apel Bucuresti, Sectia de Contencios Administrativ, Stan contra SC BCR SA). Dar încă şi mai grav, apelul introdus împotriva hotărârii Curţii de Apel Bucureşti a fost respins de către Curtea Supremă de Justiţie pentru că acesta „nu a fost timbrat”, deşi Legea nr 544/2001 a liberului acces la informaţii (art 22, alin 5), în temeiul căreia a fost formulată plângerea în justiţiei, prevede că „atât plângerea, cât şi apelul sunt scutite de taxă de timbru” – Decizia, flagrant nelegală, a Secţiei de Contencios Administrativ a Curţii Supreme de Justiţie poartă numărul 3886 din 28 octombrie 2001 (dosarul nr 1744/2001).

Din pacate, au existat si alte asemenea cazuri de lipsa totala de transparenta cu privire la activitatea bancilor cu capital public. Astfel, la o solicitare de informatii publice, formulata la data de 12 martie 2003, conducerea Bancii Nationale a Romaniei a refuzat sa comunice care au fost sponsorizarile pe care aceasta Banca le-a facut in perioada

1990 – 2003. Refuzul BNR a fost considerat drept legal de catre Tribunalul Bucuresti (Sectia a V-a Civila si de Contencios Administrativ, dosarul nr 620/CA/2002, Stan contra BNR). Conducerea BNR a refuzat de asemenea informatiile referitoare la veniturile guvernatorului BNR. La data de 2 aprilie 2002, Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) i s-a solicitat urmatoarea informatie de interes public: care sunt persoanele care au beneficiat, în perioada 1997-2000, de credite acordate „familiilor tinere pentru cumpărarea sau construirea de locuinţe”. Conducerea CEC a refuzat sa furnizeze aceasta informatie desi era (si este) este o unitate al cărei acţionar unic este statul român iar creditele vizate de solicitarea făcută au fost subvenţionate de la bugetul de stat.  Tribunalul  Bucuresti  a  apreciat  ca  fiind  justificat  refuzul  CEC  (dosarul  nr

3611/CA/2002, Stan contra CEC, al Sectiei a VIII-a pentru Conflicte de Munca si Litigii de Munca). Conducerea CEC a refuzat aceeaşi cerere şi la data de 29 noiembrie 2006 (scrisoarea CEC nr 1078), desi: a) potrivit Ordinului nr 979 din 8 iulie 2005 al Ministerului Finantelor Publice CEC este organizata in forma juridica a unei societati pe actiuni, toate actiunile apartinand statului roman, care „isi exercita drepturile si isi asuma toate obligatiile aferente pozitiei de actionar unic prin Ministerul Finantelor Publice”; b) la data

de 5 octombrie 2006, Legea nr 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes

public a fost modificata si completata prin Legea nr 371/2006 in sensul ca in categoria institutiilor carora le sunt aplicabile dispozitiile referitoare la liberul acces la informatiile publice a fost inclusa si „orice societate comerciala aflata sub autoritatea unei autoritati publice centrale ori locale si la care statul roman sau, dupa caz, o unitate administrativ- teritoriala este actionar unic ori majoritar”.

In ultimii zece ani, informatiile care au aparut referitoare la numele beneficiarilor de

„credite preferentiale” si la cunatumul acestora au fost extrem de lacunare, sporadice si de multe ori a existat o puternica impresie ca, in acest fel, ele erau folosite in disputele dintre diferite grupari politice sau intre persoane care, intr-o perioada sau alta, au ocupat pozitii de conducere la Bancorex. De cele mai multe ori, in presa au aparut informatii privind una, doua sau mai multe asemenea persoane, dupa cum asemenea informatii lasau sa se scurga cei care le detineau/gestionau.

Una dintre putinele informatii mai complete au fost publicate in presa la data de 16 octombrie 199911 . A fost facuta publica o lista cu 316 persoane care au obtinut credite preferentiale (Anexa 2), precum si cuantumul acestora in fiecare caz in parte. Cu acea ocazie, fostul presedinte al Bancorex din perioada acordarii acestor credite, Razvan Temesan, s-a remarcat printr-o argumentare mai mult decat absurda a deciziilor sale:

„Acest gen de credite a implicat si o recunoastere a unei responsabilitaitii institutionale, ceea ce era o evolutie in sensul democratic. Evident ca progresul unei tari se bazeaza si pe lefuri mari, venituri mari si un trai decent pentru acele structuri vitale ale statului cum sunt Armata, Politia si Serviciile de informatii. Toata lumea vorbeste de capitalism si prosperitate, lucru care da stabilitate sporita societatii. Am dat atunci si computere catre Ministerul de Justitie, Parchet si alte institutii ale statului de drept. Numai derbedeii de opinie ignora aceasta nobila misiune a Bancorex, care a incercat, printr-un sistem legal, sa creeze o viata decenta celor care vegheau la bun existenta a statului roman.” Fostul presedinte al Bancorex a confirmat implicit ca lista publicata corespundea realitatii, insa a  precizat  ca  este  departe  de  a  fi  completa  (si  ca  prin  aceasta  s-ar  fi  urmarit

„manipularea” opiniei publice).

In luna februarie 2003, fostii consilieri al presedintelui Romaniei Emil Constantinescu, Mugur Ciuvica si Marius Oprea, au facut publice si ei un numar de informatii referitoare la creditele preferentiale.12 Datele prezentate de catre fostii oficiali in cadrul unei conferinte de presa nu au adus prea multe elemente noi fata de cele de pana atunci, dar acestea au fost considerate ca avand un plus de credibilitate data fiind sursa lor – persoane care, date fiind pozitiile publice pe care le-au ocupat, au avut acces la ele. Acest  fapt  a  ridicat  insa  semne  de  intrebare  cu  privire  la  corectitudinea comportamentului fostului presedinte si al colaboratorilor sai, care de data aceasta faceau ei insisi publice informatii pe care altora le-au refuzat cu argumentul secretului bancar si al apararii „prestigiului” unei banci care nu mai exista si al unor „clienti” – se dovedise – cu un „prestigiu” mai mult decat discutabil. Semne de intrebare au ridicat de asemenea si criteriile dupa care cei doi au “ales numele care figureaza pe lista creditelor de la Bancorex. “Din informatiile pe care le detinem” – s-a scris intr-un ziar central – “o multime de personaje cu greutate lipsesc din aceste dezvaluiri”.13

Lista prezentata de fostii consilieri prezidentiali, astfel cum a fost retinuta de catre unele publicatii  centrale14   se  afla  in  Anexa  3  (Mugur  Ciuvica  a  precizat  ca  majoritatea creditelor au fost acordate in lunile din preajma alegerilor din 1996). In acea perioada, presedinte al Bancii era Razvan Temesan iar in conducerea acesteia se regaseau doi importanti lideri ai partidului aflat la Guvernare – PDSR – Doru Ioan Taracila, vicepresedinte al Senatului, si Dan Ioan Popescu, ministru al Industriilor.

Cu  privire  la  cuantumul  total  al  creditelor  preferentiale  care  au  fost  acordate  de Bancorex, apare ca foarte probabil ca suma precizata de fostii consilieri prezidentiali Ciuvica si Oprea – aproape 70 de milioane de dolari15 – sa fi fost sensibil mai mica decat

11  Ziarul “Cotidianul”, CV Tudor a lansat o lista cu 316 baneficiari de credite preferentiale de la Bancorex, 16 octombrie 1999

12 Ziarul “Ziua”, Armageddonul Bacorex, 7 februarie 2003

13 Ziarul “Gardianul”, Mugur Ciuvica a lansat lista celor care au obtinut credite preferentiale de la Bancorex, 7 februarie 2003

14 Ziarul “Gardianul”, Mugur Ciuvica a lansat lista celor care au obtinut credite preferentiale de la Bancorex, 7 februarie 2003; Ziarul “Ziua”, Armageddonul Bacorex, 7 februarie 2003

15 Ziarul “Ziua”, Armageddonul Bacorex, 7 februarie 2003

cea reala, in conditiile in care insusi presedintele Bancorex in mandatul caruia au fost acordate aceste credite, Razvan Temesan, a precizat ca totalul creditelor a fost in valoare de circa 130 de milioane de dolari (400 de miliarde de lei la un curs mediu anual de 1 USD/3082 lei)16.

In vederea documentarii analizei de fata, a fost adresata AVAS o cerere de informatii publice prin care s-a solicitat lista persoanelor fizice care au beneficiat de credite preferentiale de la Bancorex. Cererea este nu numai legitima si intru totul legala (intemeiata pe art 31 din Constitutia Romaniei si pe dispozitiile Legii nr 544/2001 a liberului acces la informatiile de interes public, astfel cum aceasta a fost modificata si completata prin Legea nr 371/2006) dar si posibil de solutionat de catre Autoritatea in cauza. Astfel, la data de 23 octombrie 2006, un ziar central17  a consemnat o declaratie publica a ministrului Finantelor Publice, in legatura cu lista „debitorilor persoane fizice”:

„Lista datornicilor la Bancorex se afla la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si poate fi facuta publica“. Cu toate acestea, AVAS a raspuns facand trimitere la situatia pe care a dat-o publicitatii la data de 26 octombrie 2006 (Anexa 1 la analiza de fata) si care cuprinde exclusiv persoane fizice (societati comerciale).

Concluzia principala a analizei de fata este ca „dosarul Bancorex” reprezinta un caz de o gravitate exceptionala prin tot ceea ce s-a intamplat in legatura cu el si prin consecintele sale. Gestionarea corupta, frauduloasa si lipsita de orice transparenta a unor resurse bancare publice, de ordinul miliardelor de dolari, pare sa fie definitia cea mai exacta a acestui caz.

Centrul pentru Resurse Juridice readuce cazul Bancorex in atentia opiniei publice si a autoritatilor statului roman, carora le solicita sa dispuna masurile legale necesare pentru stabilirea precisa a prejudiciului cauzat avutului public, pentru recuperarea lui si tragerea la raspunere a celor vinovati, precum si pentru o informare publica cat mai completa si exacta asupra tuturor acestor aspecte.

16  Ziarul “Cotidianul”, CV Tudor a lansat o lista cu 316 baneficiari de credite preferentiale de la Bancorex, 16 octombrie 1999

17  Ziarul “Saptamana financiara”, Lista datornicilor la Bancorex-BCR-Banca Agricola, propteaua lui Orasanu la AVAS, 23 octombrie 2006

  Situatia debitorilor preluati de la Banca Română de Comerţ Exterior BANCOREX SA ce figurează la data de 02.10.2006 cu obligaţii de plată către AVAS

Nr crt Denumire Judet

CUI

Registrul

Comerţului

Sold USD total

1

SANCA IMPEX SABUCURESTI

B

5107564 J40/13072/1992 57,946,016.80

2

ULCO SABUCURESTI

B

6864995 J40/28345/1994 57,940,399.61

3

AZOCHIM SASAVINESTI NT 2041104 J27/36/1991 31,622,401.57

4

DRAMAN SRLCONSTANTA CT 1863913 J13/1852/1992 27,439,332.54

5

TERRA S.A.BUCURESTI

B

329527 J40/401/19 24,970,219.47

6

COMTIM SATIMISOARA TM 1826915 J35/1192/1991 24,801,456.77

7

C.N.M. NAVROM S.A.CONSTANTA CT 1891522 J13/596/1991 22,640,456.58
 

8

GENERAL TRADING

& INVESTMENTS CO S.A. BUCURESTI

 

B

 

4850977

 

J40/23633/1993

 

22,148,708.09

9

SILVESTA SRLBUCURESTI

B

6905874 J40/29351 21,109,369.56
10 MARAINVESTMENTS SA BUCURESTI

B

334124 J40/5082 20,832,077.32
11 STAR TRADEINVEST SRL BUCURESTI

B

6506423 J40/21970/1994 18,916,192.38
12 INPRELG S.AGUGESTI – VRANCEA VN 1419695 J39/247/1991 15,340,444.94
13 TEHMAN SRLBUCURESTI

B

1555760 J40/63824/1998 13,998,487.75
14 ACORD INVEST SABUCURESTI

B

4879175 J40/25074/1993 13,704,659.33
 

15

DELTA SHIPPINGSRL (fost EGO EXPORT IMPORT) BUCURESTI  

B

 

11277466

 

J40/12096/1998

 

13,070,960.93

16 TRACIAINTERNATIONAL SA BUCURESTI

B

8616120 J40/10598/1996 12,544,140.62
17 EWING & HERMESSA SLOBOZIA

IL

7593118 21377/1995 12,332,566.82
18 RA MEDICAL SABUCURESTI

B

6299301 J40/17352/1994 12,308,038.34
19 HERMES SRLSLOBOZIA

IL

2071695 J21/38/1991 11,942,055.13
20 ROMGLASSTRADING SRL BUCURESTI

B

5107092

J40/25

11,851,853.95
21 C.N.M. ROMLINE S.A.CONSTANTA CT 1861211 J13/614/1991 11,503,937.28
22 TRICOSTAR SABUZAU BZ 1154601 J10/597/1991 10,930,208.26
23 TOMISTEX S.A.CONSTANTA CT 1897584 J13/519/1991 10,701,296.62
24 ROMAGRA SABUCURESTI

B

366142 J40/795/1991 10,546,321.02
25 MINERVA IMPEX SRLBUCURESTI

B

4399916 J40/19151/1993 10,165,259.72
 

26

COLUMBIA GOLDPRODUCTIE SI COMERT SRL BUCURESTI  

B

 

6321883

 

J40/10512/1994

 

9,933,298.44

27 FULGER SABRAGADIRU

IF

479206 J40/896/1991 9,371,181.66
28 FREEDOM STARHOLDING SRL CONSTANTA CT 2982874 J13/5487/1992 9,357,301.73
29 AGROHOLDING SABUCURESTI

B

392745 J40/4885/1992 9,294,481.94
30 UZINEXPORTIMPORT SA BUCURESTI

B

324821 J40/704/1991 9,262,383.75
 

31

WORLD TRADE CENTER (fosta C.C.I.B.) BUCURESTI  

B

 

364354

 

J40/10980/1991

 

9,057,417.94

32 MORSA SARM.SARAT BZ 1169432 J10/394/1991 8,891,065.25
33 AGAPIA TURISTCOMERCIAL SRL AGAPIA NT 2060564 J27/366 8,802,309.36
34 ULCOMINTERNATIONAL SA SLOBOZIA

IL

2072356 J21/5/1991 8,622,909.23
35 SCIPOMAR SA BAIAMARE MM 2197996 J24/676/1991 8,520,281.96
36 MEGAPOWER CORPSAN FRANCISCO USA

B

7538881 8,304,732.28
37 ALBU SERVICES COMPANY SA SIBIU SB 798434 J32/617/1991 8,096,138.08
38 KIVINVESTINTERNATIONAL SRL BUCURESTI

B

6657000 J40/10341/1995 7,790,391.50
39 ROMTUR SABUCURESTI

B

1569013 J40/179/19 7,739,296.07
40 SIBCO LTP. IMPEXSRL BUCURESTI

B

1569536 J40/17778/1992 7,703,674.87
41 SELF INVESTMARITIME SRL EFORIE NORD CT 5374944 J13/1158 7,610,773.38
42 CIBELA GROUP SRLORADEA BH 75704 J05/2321/1992 7,598,352.18
43 BABY BEEF SATORTOMANU CT 2985293 J13/3975/1992 7,521,522.85
44 ITIA BUCURESTI

B

464655 J40/5493/1 7,517,697.53
45 T & CINTERNATIONAL SRL BUCURESTI

B

4979425 J40/26879/1993 7,413,947.35
46 IRIS SRLTARGOVISTE DB 921285 J29/643/1991 7,252,281.73
47 C.A. TEHNOLEMNTARNAVENI MS 1245726 J26/116/1991 7,160,006.36
48 N.I.JOHNSON SRLCONSTANTA CT 1868570 J13/3575/1991 7,127,197.47
49 AUTOIMPEX D.C.SRL TIMISOARA TM 3043138 J35/3215/1991 7,077,465.52
50 TIGRIS COMP SATOPOLOVENI AG 162673 J03/1394/1991 7,049,244.52
51 ORA EXIM SRLBUCURESTI

B

7505493 J40/24213/1994 6,701,590.44
52 TEXTILA GRIVITA SABUCURESTI

B

1589096 J40/3159/1991 6,665,595.53
53 SOREX SRL CLUJNAPOCA CJ 211954 J12/1766 6,560,543.57
54 COVTEX SACISNADIE SB 813399 J32/21/1991 6,398,559.59
55 AGROCHIM IMPEXSRL BUCURESTI

B

3966923 J40/4713/1993 6,157,945.29
 

56

ALCREV IMPEX BUCURESTI (GRUP SANCA) BUCURESTI  

B

 

7067172

 

J40/12691/1995

 

5,888,140.63

57 SUPER PIPESROMANIA LTD.SRL SUCEAVA SV 3176967 J33/1636/27.12.1991 5,785,980.03
58 M.B.M. CONSTRUCT

’95 SA BUCURESTI

B

7166397 J40/27808/1994 5,782,746.59
59 PROMODEX SABUCURESTI

B

4529358 J40/20426/1993 5,591,053.54
60 ARDEALUL SA CLUJNAPOCA CJ 201446 J12/4/1990 5,483,841.76
61 ASTRA TRADING SABRASOV BV 1088893 J08/145/1991 5,175,752.76
62 ALTUS PROD SERVCOM SRL BUCURESTI

B

5349681 J40/1375/1994 5,061,559.77
 

63

GLASS PORCELAINMANUFACTURERS DEBELLY SRL DOROHOI  

BT

 

3371550

 

J07/779/1992

 

4,926,672.86

64 SARAH CAFEROMANIA SRL BUCURESTI

B

6545082 J40/23152 4,825,666.62
65 IMPEX BORZA &COMP SRL DEVA HD 2113111 J20/693/1991 4,638,573.08
66 ARMOB SABUCURESTI

B

205

J40/695/1991 4,577,810.99
67 HAMRO TRADEGROUP SRL BUCURESTI

B

4017528 J40/9728/1993 4,569,327.97
68 FURNIMOB SACONSTANTA CT 1901049 J13/536/1991 4,533,700.19
69 VOX UNIVERS SRLBUCURESTI

B

6646249 J40/26839/1994 4,358,626.43
70 FREEDOM  STARELECTRONICS SA CONSTANTA CT 4961711 J13/5131/1993 4,324,285.48
71 PROMPT SRLBUCURESTI

B

475115 J40/1840/1991 4,222,669.92
72 POMICOLA S.A.VALUL LUI TRAIAN CT 4129432 J13/3293/1993 4,198,213.35
73 NAGHI & ZSOKCONTAPEX  SRL DEVA HD 2116789 J20/244/1991 4,120,800.78
74 SIREXIM GROUPSRL SLATINA OT 8081302 J28/780/1995 4,041,289.32
75 DIGICOM SABUCURESTI

B

7167430 J40/2715/1995 3,965,958.06
76 AL FARES GENERAL STORE BUCURESTI

B

2357850 J40/5015/1991 3,841,186.70
77 SANTIERELENAVALE RASCALA S.A. MANGALIA CT 5606939 J13/1670/1994 3,809,155.92
78 LIMCO FOOD OIL &DRINK S.A. Ovidiu CT 6739399 J13/4749/1994 3,698,844.39
79 CONSTRUCTIIAERONAUTICE S.A. Brasov BV 16827706 J08/2324/2004 3,683,240.93
80 FARMASORB SA DEJ CJ 217825 J12/2472 3,634,451.52
81 TOPTHERM S.A.Brasov BV 16827714 J08/2323/2004 3,603,981.60
82 AVICOLA BUZAU S.A.BUZAU BZ 1144071 J10/43/1991 3,483,103.29
83 PONTUS SHIPPINGSRL CONSTANTA CT 4130542 J13/1781/1993 3,387,529.03
84 ALBA SHIPPING SRLBUCURESTI

B

327100 J40/16185/1991 3,302,418.17
85 INTERCOM SASUCEAVA SV 715994 J33/18/1991 3,300,728.54
86 AGRICOLAALCOHOL SA BUCURESTI

B

8597088 J40/5395/1996 3,181,073.82
87 GENERALTRANSPORT BUCURESTI

B

443920 J40/303/19 3,158,620.27
88 INCOMETAL SRLCONSTANTA CT 6776800 J13/5039/1994 2,973,304.56
89 RIO SOFT DRINKSSA BUCURESTI

B

12009674 J40/6774/1999 2,957,816.99
90 PRODEXPORT SABUCURESTI

B

1558839 J40/1512/1991 2,925,419.66

 

91 STAGIRA SRL (AXELTELECOM) CONSTANTA CT 1900949 J13/4363/ 2,856,691.33
92 TEXTILCOTTON SABUCURESTI

B

183

J40/11/199 2,855,202.98
93 SYMBOLELECTRONICA BACAU BC 945993 J04/1475/1991 2,841,988.78
94 OSCAR MARITIMESRL CONSTANTA CT 1874130 J13/3510/1991 2,832,817.43
 

95

ALFA SHIPPINGS.R.L. (fosta SOCIB MARITIME S.A.) BUCURESTI  

B

 

6047525

 

J40/14411/1994

 

2,825,298.51

 

96

RESTAURANT-BAR ODOBESTI (GRUP SANCA) BUCURESTI  

B

 

7041

 

J40/8433/1991

 

2,673,382.14

97 CONAV J & TSHIPPING SRL CONSTANTA CT 1879103 J13/2436 2,662,396.06
98 TOPLACER SATOPRAISAR – CONSTANTA CT 2748602 J13/1588/ 2,651,808.34
99 DATIMO TRADINGSRL BUCURESTI

B

6717285 J40/26892/1994 2,650,662.80
100 LIBERTA PRESS SRLBUCURESTI

B

3214432 J40/27926/1992 2,508,907.91
101 ROMANIAN AGRO-DISTRIBUTION SA BUCURESTI

B

7011694 J40/1390/1995 2,499,469.69
102 IMPEX OVERSEASCORP SRL BUCURESTI

B

1592911 J40/421/1991 2,489,921.96
103 PROCOMTRANS SRLCRAIOVA DJ 2299783 J16/795/1991 2,467,364.72
 

104

BONOOR S.R.L.(fosta MIXTABONOOR) BOTOSANI  

BT

 

614043

 

J07/03/1992

 

2,380,650.04

105 JAROINTERNATIONAL SA BUCURESTI

B

1590473 J40/40985/1991 2,347,356.23
106 UNICARNE SABUCURESTI

B

1559648 J40/26/199 2,304,036.81
 

107

EURO SHIPMANAGEMENT AND TRADING SRL CONSTANTA  

CT

 

8678506

 

J13/239/1996

 

2,261,861.75

108 BRIOLET IMPEX SRLBUCURESTI

B

4911136 J40/25653/1993 2,235,268.81
109 RECICLAREPLASTICE SA BUCURESTI

B

5084428 J40/27505/1993 2,208,236.11
110 FIRST SHIPPING SRLCONSTANTA CT 4962458 J13/1914/1993 2,174,854.56
111 HIGH SEASSERVICES SRL CONSTANTA CT 2980385 J13/6050/1992 2,165,027.85
112 TRICOTAJE SRL(LYMSC SRL) IASI

IS

1969338 J22/1470/1991 2,116,761.52
 

113

MONTSTAR INTERNATIONAL

SRL BAIA DE ARAMA

 

MH

 

5292607

 

J25/112/1991

 

2,109,172.20

114 COLEUS IMPEX SRLBUCURESTI

B

13043 J40/4262/1991 2,069,389.21
115 EGO COM 94 S.R.L.BUCURESTI

B

6638602 J40/25138/1994 1,926,581.14
116 MARCU PRESSINDUSTRY S.R.L. PIATRA NEAMT NT 4757070 J27/1845/1993 1,920,428.14
117 MERCUR SA RESITA CS 1059049 J11/43/1991 1,899,558.14
118 CARTA SHIPPINGSRL CONSTANTA CT 4210285 J13/3222 1,823,702.92
119 GELCAP SRLVOLUNTARI

B

2357590 J40/2182/1991 1,787,907.81
120 PANEURO SASUCEAVA SV 6726720 J33/2493/1994 1,752,285.33
121 BERE BAUTURICHITILA SA BUCURESTI

B

3317675 J40/230/1991 1,751,449.12
122 ASTRA 95 IMPEX(GRUP SANCA) BUCURESTI

B

7486952 J40/405440/1995 1,733,923.78
123 VALCEANA SA RM.VALCEA VL 1468337 J38/132/ 1,701,597.41
124 SELVA ROM SAVASLUI VS 6241539 J37/741 1,665,219.87
125 CONFEXINTERNATIONAL SA BUCURESTI

B

437278 J40/368/1991 1,663,760.00
126 AGROIRIS SAPLOIESTI PH 4497450 J29/2101/1993 1,632,650.43
 

127

EUROPA BESTFASHION SRL ( EGO COM 94 SRL) BUCURESTI  

B

 

6805662

 

J40/28353/94

 

1,609,246.72

128 TEXTILA BUCEGI SAPUCIOASA DB 941509 J15/282/1991 1,606,866.27
129 IMPEX COMGEORGIA SRL BUFTEA

B

5918965 J40/12355/1994 1,533,036.45
130 BENZOIL SRLORADEA BH 4348360 J05/3777/1992 1,515,379.75
 

131

INSULA MARE A BRAILEI S.A. BRAILA JUD.BRAILA  

BR

 

11672180

 

J09/115/1999

 

1,496,888.69

 

132

HOLLAND KEMPS &REEDFLEX INTERNATIONAL SNC CRAIOVA  

DJ

 

5652960

 

J16/1188/1994

 

1,494,712.21

133 INVETO AB S.R.L.CONSTANTA,JUD.CT A CT 4081318 J13/2821/1993 1,485,262.86
134 AK INVESTMENTSBUCURESTI

B

6245255 J40/17579/1994 1,474,923.72
135 HALLIWELLTRADING SRL BUCURESTI

B

4396634 J40/9161 1,414,179.96
136 INTERTRANS S.A.CRAIOVA DJ 2298281 J16/62/1992 1,354,310.66
137 GENERAL TRANS SABRASOV BV 1088427 J08/1714 1,348,040.32
 

138

MOLDO DRINKS SA(fosta BUCOVINA MINERAL WATER) BUCURESTI  

B

 

5089670

 

J40/5572/1998

 

1,333,045.90

139 DONAU SEA LINK SACONSTANTA CT 6397300 J13/3711/1994 1,305,937.70
140 K.S. HOLDING IMPEX SRL BUCURESTI

B

6716093 J40/28009/1994 1,284,864.27
141 RIGA COM SRLBUCURESTI

B

6891990 J40/23882/1994 1,256,176.96
 

142

CARTEXPRODUCTIE IMPORT EXPORT SA BUCURESTI  

B

 

5508809

 

J40/7218/1994

 

1,246,083.22

143 MATCON SRLBUCURESTI

B

3984016 J40/5937/9 1,245,115.48
144 INTRAFINA S.A.MAMAIA CT 3857012 J13/1778/1993 1,212,962.17
145 MONICA IMPEX SRLBUCURESTI

B

406360 J40/2215/1991 1,208,782.60
146 DRAGON DO COMEX S.R.L. FOCSANI VN 5151721 J39/1053/1993 1,204,894.27
147 DAR’S IMPEX SRLBUCURESTI

B

331764 J40/8796/ 1,204,565.51
148 HONDI SRLCONSTANTA CT 7822092 J13/1641/1993 1,185,492.49
149 DRAMEX SRLCONSTANTA CT 4131246 J13/3145/1993 1,185,035.88
150 URMEX-94 SRLBUCURESTI

B

5889967 J40/12406/1994 1,183,277.23
151 DELOS SRLTimisoara TM 5968149 J35/2260 1,177,500.38
 

152

TEHNICALTRANSACTION INTERNATIONAL LIECHTENSTEIN (T.T.I.) BUCURESTI  

B

 

2593710

 

J40/217/1994

 

1,167,002.41

153 INTERTIR SACONSTANTA CT 2746512 J13/646/ 1,162,541.09
154 ELECTRONUM SABUCURESTI

B

1570484 J40/12881/ 1,145,817.09
155 TRANSCOM SASIBIU SB 2469306 32/147/1991 1,119,435.20
156 TERMOROM SACLUJ NAPOCA CJ 202220 J12/1/1990 1,117,403.99
 

157

ALEX VASILESCUTRANS INTERNATIONAL SA BUCURESTI  

B

 

6519547

 

J40/21576/1994

 

1,102,479.47

158 ITIA SA TIMISOARA TM 1801333 J35/430/1991 1,095,846.01
159 BETA STAR SRLCONSTANTA CT 1865507 J13/1207 1,094,491.31
160 ANTAROM EXIM SRLBUCURESTI

B

5496097 J40/19848/ 1,067,813.11
161 GITRANS SAGIURGIU GR 1285844 J52/12/1991 1,060,496.30
162 B & T CONSULTING& TRADE CO SRL TIMISOARA TM 7847461 J40/762 1,057,156.82
163 STAR GROUPINVEST SRL BUCURESTI

B

1557841 J40/543/1991 1,023,652.20
164 DUPLEX MARITIMECOMPANY SRL CONSTANTA CT 6116668 J13/3046/1994 1,002,105.49
165 APT SAURO CONFINT LTD SRL BAIA SPRIE MM 6225444 J24/1766/1994 1,000,358.08
166 HAGI TEX SA PRISEACA – SLATINA OT 1516736 J28/1282/1992 988,477.23
167 OLMIX SRL IASI

IS

4105573 J22/1063/1993 986,498.84
168 MAX INVEST S.R.L.BUCURESTI

B

5949996 J40/12917/1994 981,173.71
169 KADER SRLTIMISOARA TM 1825413 351035/1991 977,685.83
170 REMIT TRADING SRLBUCURESTI

B

3000420 J40/30225/1992 975,642.47
171 STEJARUL S.A.ZALAU SJ 681395 J31/55/1991 954,461.10
 

172

ANTONIOINTERNATIONAL PROD EXPORT SRL BUCURESTI  

B

 

2835520

 

J40/19762

 

934,754.59

173 MIGALI PRODCOMSA BUCURESTI

B

32894 J40/21904/1992 930,948.55
174 MONTANAHEROVINA SRL PIATRA NEAMT NT 2044046 J27/569/1992 908,421.67
175 TRICOROM SABUCURESTI

B

448803 J40/13/1990 904,523.09
176 GIROM IMPEX SRLBUCURESTI

B

3150614 J40/667/1993 898,418.77
177 MONDOGRAF SRLCONSTANTA CT 4684467 J13/4488/1993 870,608.91
178 RAY 11 SRL SLANICMOLDOVA BC 5942025 J04/1011/1994 867,889.33
179 BRAVO M.M. 95IMPEX SRL BUCURESTI

B

5159644 J40/1280/1994 860,067.52
180 A & S COMPUTER2001 SRL BUCURESTI

B

7054644 J40/16038 853,459.55
181 GELU TRANSIMPORT – EXPORT SRL BUCURESTI

B

6520126 J40/22290/1994 834,975.20
182 AGROINDUSTRIALABURDUSANI SA BURDUSANI

IL

2081168 J21/195/1991 819,158.26
183 BERSER SABUCURESTI

B

11071651 J40/9997/1998 784,348.44
184 PROMET 1995 SACONSTANTA CT 7593924 J13/2135/1995 779,714.52
185 MOLDOVA SABOTOSANI

B

613382 J07/155/1991 773,713.53
186 TRAIAN EXIM SRLBUCURESTI

B

6479396 J40/9136/1992 765,086.52
187 GLOBUS TRADINGSRL Eforie Nord CT 8417098 J13/1329/1996 757,255.96
188 ANDO EXIM SRLBUCURESTI

B

32185 J40/23806/1992 757,194.38
189 IAZOO IMPEX SRLBRASOV BV 6838201 J08/4169/1994 753,811.61
190 SAGITARIUS SACHEIA PH 7882078 J29/1707 744,738.25
191 TOP TRADE SRLBAIA MARE MM 3359956 J24/1945/9 709,932.71
192 DURREF SRLBUCURESTI

B

404181 J40/7390/1991 709,372.43
193 BISTRA SACARANSEBES CARANSEBES TM 3060457 J11/227/1991 702,714.94
194 DUNIVAL PRODCOM S.R.L. BRAILA BR 6814962 J09/1907/1994 663,057.31
195 VITALISINTERNATIONAL SA PITESTI AG 129090 J03/1766/1992 660,822.37
196 VALTEO SRLBUCURESTI

B

2632623 J40/29631/1992 659,856.96
197 VIPP SRL BARLAD VS 832030 J37/372/1994 657,626.19
198 COTIDIAN SA BACAU BC 9694828 J04/802/1997 652,364.16
199 AVICOLA NEAMT S.A. PIATRA NEAMT NT 2045289 J27/13/1991 642,409.22
 

200

DUPLEX SHIPMANAGEMENT SRL CONSTANTA  

CT

 

6161952

 

J13/3010/1994

 

629,337.95

201 EXOTIC COM S.R.L.PIATRA NEAMT NT 6501930 J27/1878/1994 627,859.36
202 TAGANAV IMPEXSRL CONSTANTA CT 1908330 J13/3390 627,790.93
203 DIACOS PROD COMIMPEX SRL BUCURESTI

B

7150862 J40/2454 624,793.80
204 SUPERMOD IMPEXSRL ORADEA BH 6733833 J05/4872/1994 624,652.54
205 MELANA SA SAVINESTI – NEAMT NT 2008345 J27/26/1991 614,577.51
206 COSACO GROUPLTD SRL CONSTANTA CT 7740405 J13/2462/1995 610,178.13
207 SLATEX S.A SLATINA OT 1509666 J28/14/1991 607,073.54
208 GEOMAR COMPANYLTD SRL CONSTANTA CT 6483125 J13/4058/1994 602,335.57
209 ROMSHOW SRLBRASOV BV 1112495 J08/1149/1991 595,651.48
210 DRA-PO SRLBRASOV BV 3894142 J08/1237/1993 564,326.22
 

211

TAHER INVEST TRADE COMPANY (TITCO) BUCURESTI  

B

 

5402610

 

J40/550/1998

 

561,551.17

212 INTER-MEDIAIMPORT EXPORT SRL BUCURESTI

B

5580 J40/5378/1991 561,541.56
 

213

ROMANIANCONSIGNMENT STOCK SRL OTOPENI  

IF

 

1597536

 

J40/279/

 

544,684.49

214 VIISOARA SRLCONSTANTA CT 2428640 J13/4187 539,912.01
215 AGROPROD TRANSSILVA IMPEX SRL PITESTI AG 7710412 J03/850/19 535,877.39
216 COMPACT-L SRLBUCURESTI

B

3476450 J40/27937/1992 507,711.93
217 FINORO PROD SRLTIMISOARA TM 6496125 J35/3257/1994 507,460.65
218 MOCEA & CO SRLROSIORI DE VEDE TR 1392450 J34/243/1991 504,434.38
219 NICU’S MOLKEREISRL SIBIU SB 6584790 J32/1935/1994 493,348.38
220 CONPRESSADVERTISING SRL CONSTANTA CT 6742963 J13/4488 493,210.97
221 BEL AMI INVEST SAALBA IULIA AB 5860820 J01/642/1994 493,164.86
222 RONAV GROUP SRLCONSTANTA CT 2757333 J13/3768/1992 485,779.60
223 TECON SRLORADEA BH 8095251 J05/165/1996 473,030.40
224 DAMIS PROD SRLBACAU BC 7258156 J04/255/1995 471,985.19
 

225

CAN-ROMINTERNATIONAL PRODUCTION SRL BRASOV  

BV

 

6663614

 

J08/3607/1994

 

471,916.23

226 UZINA ARDEALUL SAALBA IULIA AB 9347276 J01/1177/1992 470,567.69
227 EXTRA SRL SEBES AB 4032170 J01/408/1993 462,111.30
228 GEPLEX TRADINGSRL BIRSANESTI BC 6556570 J13/4176/1994 443,998.91
229 PERAMI PROD SAORADEA BH 6733396 J05/5008/1994 440,616.98
230 N.R.D. IMPEX SRLCONSTANTA CT 6714149 J13/2870/1996 439,287.17
231 INTERTRANS I S.A.ARAD AR 1684519 J02/309/1991 436,045.77
232 PRIVAT CLUB SRLCONSTANTA CT 4474201 J13/3899/1993 435,199.45
 

233

EUROMAR SHIPPING AND TRADING SRL CONSTANTA  

CT

 

3853258

 

J13/2346/1993

 

433,984.99

234 EUROTRANSPORTSA BACAU BC 951898 J04/102/1991 430,622.49
235 AGRA GIROMBUCURESTI

B

6558155 J40/22979/1994 427,854.11
236 TEXTILA NASAUD SABISTRITA BN 575254 J06/48/1991 427,844.36
237 B & V HOLDING SACONSTANTA CT 6828798 J13/4923/1994 422,701.27
238 ALEXANDROSDYRON S.A. CONSTANTA CT 4129726 J13/3111/1993 417,741.08
239 SERCOT IMPEX SRL SLANIC MOLDOVA BC 6327274 J04/1630/1994 415,029.91
240 C.B. INVESTITII SRLBUCURESTI

B

6864952 J40/27308/1994 410,424.95
241 DAKRIS SRLGIURGIU GR 6540689 J52/858/1994 409,709.50
242 ODECO SRLBUCURESTI

B

2794331 J40/13897/1991 404,488.03
243 TRINK SRL SINAIA PH 3649151 J292302/1992 402,089.52
244 ROSTAR ’91 S.A.DAIA PLOPSORU GR 3651119 J52/143/1996 401,793.31
245 DASO SRL BACAU BC 949928 J04/1440/1992 401,305.94
246 ABROM SASANTIMBRU AB 1752206 J01/386/1991 399,045.14
247 MONTANA GEMINASRL SEBES AB 1771623 J01/1337/1991 398,907.69
248 AVICOLA ZALAUZALAU SJ 680500 J31/21/1991 397,155.22
249 COLEUS FERMA SABUCURESTI

B

4310055 J40/6892/1993 394,198.59
250 INTEX S.A.PAULESTI PH 1303282 J29/159 391,495.83
 

 

251

SOUTH EASTERNSHIPPING AGENCIES AND MARITIME ENTREPRISE (SESAME) SRL CONSTANTA  

 

CT

 

 

4803495

 

 

J13/4691/1933

 

 

385,203.65

252 INDFLORES S.A.ORADEA BH 3423960 J05/3505/1992 384,823.49
253 LERUS SRL AGNITA SB 2458846 32/597/1992 379,895.56
254 ASOCIATIA P.A.S.TRANZITOUR PIATRA NEAMT NT 7285126 375,220.68
255 TRANSPORTURI RUTIERE SA ONESTI BC 956097 J04/124/1991 374,148.27
 

256

ELGAINTERNATIONAL IMPEX SRL BUCURESTI  

B

 

5508736

 

J40/6310/1994

 

372,444.80

257 EAST CHARTERING SRL CONSTANTA CT 7639258 J13/2262 369,493.70
 

258

ARDI INVESTMENTS

& TRADE SRL BUCURESTI

 

B

 

6245379

 

J40/17990/1994

 

366,283.82

259 MULTISERVICEPRODUCTION SRL HARSOVA CT 5901220 J13/2450/1994 361,026.68
260 MTSC TRADING SAMAMAIA CT 2754848 J13/6167/1992 359,642.25
261 BEST PIATRA NEAMT BUCURESTI

B

4234829 J27/2383/1991 357,783.13
262 VALCO IMPEX SRLBUCURESTI

B

445963 J40/5887/1992 356,566.50
263 FLUX IMEX SRLCONSTANTA CT 2979593 J13/1178 350,895.51
264 TRIMEX INTL.TRADING CO SA MANGALIA CT 362388 J40/2769/1992 349,075.73
265 COMPROFID SRLBUCURESTI

B

3315437 J40/11814 347,869.65
266 ROLINAV SEA STAR SRL CONSTANTA CT 6738954 J13/4876/1994 328,025.82
267 CRISPAPIER IMPEXSRL ORADEA BH 5907770 J05/2689/1994 322,901.50
268 SADA SRL ONESTI BC 989981 J04/821/1992 318,728.64
269 EFCOL MATCOM SAMICESTI AG 4696950 J03/2081/1993 316,158.51
270 DARINNE CO SRLBUCURESTI

B

6161014 J40/16541/1994 308,935.30
271 CAVARA & CO LTDSRL CONSTANTA CT 1904690 J13/3626/1991 304,514.09
272 EUROPA SHIPPINGSRL CONSTANTA CT 8505394 J13/1492/ 304,343.08
273 TRUST ARES IMPEXS.R.L. PIATRA NEAMT NT 2045270 J27/163/1992 298,821.70
274 MADALINASERVIMPEXSRL BUCURESTI

B

5441296 J40/6055/1994 293,881.67
275 PROGRESUL SAPLOIESTI PH 3196760 J29/22/ 293,662.98
276 PROWOOD LTD SRLTIMISOARA TM 5676098 J35/1558 287,002.75
277 MARITIME CARRIER SRL CONSTANTA CT 6537730 J13/4078/1994 285,418.18
278 ONIX TRADEPRODIMPEX SRL BUCURESTI

B

5145878 J40/217/1994 282,354.02
279 VIPAL IMPEX SRLBUCURESTI

B

4745319 J40/22808 281,407.88
280 PRODSASCOM SRLBUCURESTI

B

5082273 J40/27767/1993 280,230.66
 

281

GENERALCONSULTING & TRADING SA BUCURESTI  

B

 

8388600

 

J40/3470/1996

 

277,627.05

282 BEL CAS INVESTSRL BUCURESTI

B

6091040 J40/15662/1994 275,741.93
283 JOHNSON JUNIORSRL CONSTANTA CT 4618820 J13/4253/1993 274,125.49
284 ROMCERAM CHITILA

IF

477639 J40/56/1991 273,563.28
285 ALBADARIA SA ALBAIULIA AB 3909588 J01/475/1993 269,947.60
286 INTERTRANS II S.A.LIPOVA AR 1718565 J02/615/1991 269,459.82
287 ALIONOR SRLBACAU BC 6586414 J04/1708/1994 267,631.75
288 QUATRO TRANSS.R.L. BUCURESTI

B

5033572 J40/11440/1998 266,694.48
289 ROTPA PRODUCTSRL BUCURESTI

B

7094495 J40/24709/1994 262,188.31
290 VALTMARPRODIMPEX SRL AGNITA SB 5192896 J32/197/1994 258,994.96
291 REMIT COMPANYSRL BUCURESTI

B

2636242 J40/1249/1991 258,270.80
292 ARIA BUTENI S.A.BUTENI AR 1739797 J02/503/1991 256,733.65
293 CALUMET IMP-EXS.R.L. FOCSANI VN 6703476 J39/1408/1994 251,564.79
294 SILFOR S.A PIATRANEAMT NT 6571278 J27/2015/1994 251,225.34
295 ASOCIATIA ADES-PAS CONSTANTA CT 1860437 251,156.62
296 TRANS EUROPA SRLBACAU BC 3590526 J04/367/1993 250,264.35
297 ANCA TRADING SRLBUCURESTI

B

6811389 J40/26183/1994 246,593.04
298 WEST PAN SRLALBA IULIA AB 1762161 J01/832/1991 240,187.38
299 ARES SABUCURESTI

B

3164113 J40/467/1991 236,664.18
300 WEST EASTINTERTRADE CO SRL BUCURESTI

B

4879140 J40/11138/1993 235,179.77
301 ELVIN COM SRLBUCURESTI

B

412800

40323

233,800.02
 

302

TRANSPORTREPARATII AUTO BUCOVINA SUCEAVA  

SV

 

723652

 

J33/36/1991

 

232,441.76

303 AEDINTERNATIONAL SRL CONSTANTA CT 4707293 J13/4428/1993 231,610.51
304 EURO METALPRODUCTION SRL BRASOV BV 5553516 J08/445/1993 228,580.66
305 OLIVIAM SRLGIURGIU GR 1289676 J52/717/1991 222,153.21
306 APROTRANS SABUCURESTI

B

1576274 J40/259/1991 221,652.01
307 EASTERN CREWINGAGENCY S.A. CONSTANTA CT 6293643 J13/3503/1994 219,953.06
308 SEANAV SHIPPING CO SRL CONSTANTA CT 1882060 J13/5392/1992 219,208.16
309 CONTEXDOBROGEANA CONSTANTA CT 1893744 J13/667/1991 218,974.46
310 EUROPA PV SRLSEBES AB 7620980 J01/694/1991 217,665.56
311 LIBERTATEA SRLSIGHETU MARMATIEI MM 2955497 J24/698/1991 216,724.09
312 RELONA TRANSBACAU BC 4158799 J04/1006/1993 212,101.25
313 COM DIOMAG SRLBUCURESTI

B

2356641 J40/441/1992 211,790.72
314 FOREST RIMINI SRLNAVODARI CT 6482790 J13/3746/1994 209,897.94
315 PORTELANUL S.A.(fost STIPO S.A.) DOROHOI BT 11006920 J07/321/1998 207,606.48
316 VIOREXINTERNATIONAL SRL BUCURESTI

B

6639527 J40/26646/1994 205,757.68
317 SIXTINE IMPEX SRLBUCURESTI

B

5477591 J40/6082/1994 205,609.04
318 UMARO S.A. ROMAN NT 2053877 J27/2/1991 203,078.57
319 VIOREANU SRLCONSTANTA CT 5982097 J13/2542/1994 202,646.11
320 NICO VAL IMPEXSRL BUCURESTI

B

2628983 J40/13643/1992 202,445.61
321 M.B.N. COM IMPEXSRL BUCURESTI

B

4018710 J40/12978/1993 202,218.77
 

322

CONTRANSINTERNATIONAL SRL (fosta KING CHICKEN IMPEX SRL) BUCURESTI  

B

 

8149025

 

J40/4864/1992

 

201,911.57

 

323

SCANDINAVIANROMANIAN HOLDINGS SRL BUCURESTI  

B

 

2595533

 

J40/26966/1992

 

198,360.69

324 ALLVAROMTRADING SRL SUCEAVA SV 6726780 J33/2319/1994 193,875.97
325 FERTILCHIM SANAVODARI CT 2415098 J13/510/19 192,930.59
326 PANN EUROPEANSRL CONSTANTA CT 6604430 J13/4663/1994 191,725.20
327 HAMADEH SRLCONSTANTA CT 1878809 J13/1309/1991 185,183.85
328 EUROPA TANKCOATING SRL CONSTANTA CT 6492530 J13/4014 181,255.13
329 PENTAGON CLUB SACONSTANTA CT 7214877 J13/1111/1995 180,603.06
330 VECTOR MARINESERVICE SRL CONSTANTA CT 6482995 J13/4045/1994 179,532.08
331 KRONINVEST SRLBUCURESTI

B

5821961 J40/11668/ 179,002.18
332 GHESTINA COM SRLORADEA BH 6836995 J05/4513/1994 177,956.45
333 UTOPIA SRLTIMISOARA TM 8910877 J35/1432/1996 175,619.03
334 ATAL SRL GIURGIU GR 4851930 J52/723/1993 175,433.95
335 EDITURA ASTRIDASRL BUCURESTI

B

4977882 J40/2018180/1993 171,935.58
336 GRIGORESCUAPEMIN SNC MIERCUREA CIUC HR 520224 J19/547/1991 170,616.39
337 TRANSPORT AUTO SA BAIA SPRIE MM 2216176 J24/116/1991 170,513.88
338 CIVA PRODUCT SRLBUCURESTI

B

6892081 J40/27359/ 170,185.23
339 DRAIMAT COM SRLCONSTANTA CT 5010927 J08/1311/1993 168,707.17
340 SIVA SRLBUCURESTI

B

2835571 J40/660/1991 168,531.19
341 GRUP 3 SHIPPINGSRL CONSTANTA CT 7191560 J13/3845/1994 167,671.40
342 AEDIFICIA IMPEXSRL SIGHETU MARMATIEI SM 3888183 J40/24801/1993 167,118.13
343 COMATCO SABUCURESTI

B

760

J40/30/1990 165,322.74
344 TRANS ALEX SAALEXANDRIA TR 1382995 J34/4/1991 161,043.50
345 MISSES SRL BACAU BC 949030 J04/445/1992 157,510.32
346 MISS RO TRADINGSRL BUCURESTI

B

3540340 J40/30113/1992 156,595.99
347 HINMAR SHIPPINGCO  LTD SRL CONSTANTA CT 1896872 J13/1829/1992 153,652.99
348 ARMONY SRLCERCHEZU CT 3587318 J13/157/1993 151,497.75
349 SOFINPROD SACALARASI CL 5335775 J51/76/1994 150,862.01
350 KRAIKA SRL (fostKRAICA SRL) BAIA MARE MM 2945930 J24/1696/1992 149,340.78
351 MARSTEFI SRLCONSTANTA CT 3855950 J13/1987/1993 148,309.25
352 H.G.A. SERVIMPEXSRL BUCURESTI

B

431860 J40/5803/1992 147,781.23
353 MNL IMPEX SRLORADEA BH 7072489 J05/5460/1994 144,835.51
354 KARIN SRL GIURGIU GR 5345574 J52/171/1994 143,645.63
355 DOM TOUR TRANSTIR S.R.L. PASCANI

IS

1996880 J22/279/1991 143,222.78
356 ITA IASI SA IASI

IS

1976653 J22/260 142,500.33
357 LANCO SRLBUCURESTI

B

14839 J40/2058/1992 141,382.35
358 PENTA OIL SABUCURESTI

B

6719170 J40/27966/1994 141,077.38
359 HOP TRADING SRLCONSTANTA CT 6604464 J13/4637/1994 140,975.46
360 AUST-ROM 95 SATUSNAD HR 8021815 J19/13/1996 140,400.53
361 AMG TOBUZU IMPEXGIURGIU GR 6540832 J52/746/1994 140,375.58
362 MOLDEXIM SA IASI

IS

1973481 J/22/251 138,603.17
363 FIRELA IMPEX SRLBUCURESTI

B

3025034 J40/21881/1992 138,056.05
364 ASOCIATIA P.A.S.INDAGRARA ARAD AR 8079418 135,588.40
365 ROMATEL SABUCURESTI

B

1570778 J40/684/1991 135,062.77
366 SALUBRITATE ALBU SNC CLUJ NAPOCA CJ 2881080 J12/3252/1991 133,035.02
367 ROM CANADIANIMPORT EXPORT SRL BUCURESTI

B

474543 J40/4674/1992 132,665.64
368 FILATEX  SAMIERCUREA CIUC HR 516177 J19/2/1991 130,498.43
369 GEROM EXIM SRLBUCURESTI

B

3785650 J40/8405/1993 130,462.39
370 TOP AUTO ’95 CMMBUCURESTI

B

8046100 J40/10744/1995 130,007.77
371 CONFREP SRLORADEA BH 74296 J05/624/1991 129,937.76
372 GATER TD SRLCONSTANTA CT 6743918 J13/4902 129,321.93
373 LORELEN IMPEXSRL VOLUNTARI

B

3938940 J40/20197/1992 125,734.96
374 GOSPODARUL MIHAIS.R.L. BUZAU BZ 1152260

J10/77

121,777.77
375 GERROM IMPEX SRLCONSTANTA CT 4820720 J13/4626/1993 117,607.58
376 TRANS PAV SRLDUMBRAVENI SV 6728225 J33/2424/1994 116,198.05
377 AVICOM SAOPRISENESTI BR 2270019 J09/444/1991 115,274.90
378 DOMENIILE EDEN SABUCURESTI

B

7803180 J40/8118 115,001.90
379 ROMFERCHIM SABUCURESTI

B

448498 J40/26/1991 113,800.30
 

380

ALEXANDERTRADING INTERNATIONAL BRASOV  

BV

 

1111805

 

J08/916/1992

 

112,038.14

381 AGEMAR SRLTULCEA TL 3056650 J13/864/1992 111,669.60
382 CONSIT SA TG.MURES MS 1197840 J26/475/1991 111,501.74
383 PARAGON COM SRLCONSTANTA CT 6604448 J13/4544/1994 109,648.89
384 PACITHEA TRADING& CO S.A. BUCURESTI

B

2787130 J40/26612/1992 109,103.99
385 MACATA IMPEX SRLBUCURESTI

B

3018800 J40/17527/1992 106,981.32
386 EUROMIVA SRLSUCEAVA SV 2691816 J33/628/1992 103,351.47
387 TRANSEXPRES 90SRL CONSTANTA CT 1904428 J13/2508/1991 100,908.12
388 MY SRL CURTEA DEARGES AG 157989 J03/1333/1992 98,587.49
389 LYON SERV SRLTURNU SEVERIN MH 5711543 J25/592/1994 98,431.55
390 ALCOF IND SRLCOCIOC PERIS

IF

6272853 J40/16715/1994 97,377.93
391 PAUNITA SRLPITESTI AG 140829 J03/886/1991 96,656.28
392 DIANA SRL ALBAIULIA AB 1758535 J01/315/1991 94,835.52
393 INTERLINKUNIVERSAL SRL BUCURESTI

B

3593387 J/40/5992/ 91,884.42
394 ALBADOR SRL ALBAIULIA AB 1759077 J01/560/1991 89,088.09
395 MOUNT EVERESTSRL CONSTANTA CT 5873316 J13/2364/1994 88,057.76
396 STIROM SRLSUCEAVA SV 8252747 J33/2680/1994 85,647.85
397 AVANPOST SRLTIMISOARA TM 1824620

J35/46

84,640.97
398 OIL & MIN SRLPLOIESTI PH 6546924 J40/22800/1994 84,294.29
399 KAOLIN IMPEX SRLVASLUI VS 4975180 J37/964/93 84,171.90
400 V.N.G. CONSULTSRL BUCURESTI

B

4734956 J40/22605/1993 84,097.22
401 MAX VECTOR IMPEX SRL BUCURESTI

B

1583042 J40/12884/1991 82,832.14
402 MOARA CU NOROCSRL SATU MARE SM 2385884 J30/231/1991 82,201.61
403 GREYSTONE SRLCRAIOVA DJ 3067846 J16/3412/1992 80,213.02
404 ILHAN-ALIN SRLOPTASI MAGURA OT 4622197 J28/1029/1993 78,688.06
405 CLUBEXIM SRLCONSTANTA CT 3479022 J13/1462/1991 76,674.57
406 BARIL SATIRGOVISTE DB 859396 J15/1612/ 75,972.91
407 NAVCOM S.A.CONSTANTA CT 7571195 J13/2070/1995 74,453.30
408 MARIMPEX SRLSLOBOZIA

IL

2071555 J15/239/1992 73,650.86
409 PASCOM PRODIMEX SRL HATEG HD 3815262 J20/411/1993 70,658.60
410 ALIMPEX SRLODORHEIU SECUIESC HR 525647 J19/842/1991 69,633.67
411 ITARO SRLBUCURESTI

B

2357027 40840/1991 68,797.50
412 ALMIO AGROMECSRL BUCURESTI

B

4450156 J40/18357/ 68,342.13
413 TOMITANACOMPANY SRL CONSTANTA CT 2986647 J13/4512/1992 68,173.57
414 TRANSUN SET SRLBACAU BC 5846320 J04/1023/1994 66,115.78
415 FIDES SRL BACAU BC 7790020 J04/346/1996 65,511.16
416 ENELIN S.A PIATRANEAMT NT 2047824 J27/367 65,240.54
417 SABINA PRODUCTSRL BUCURESTI

B

350553 J40/3687/1 64,741.22
418 ROTPA GENERALCOMPANY SRL BUCURESTI

B

3380125 J40/4294/1993 64,646.44
419 CARNIG SA GIURGIU GR 1287349 J52/120/1991 64,020.27
420 SELECTRONIC SABUCURESTI

B

140

J40/89/91 63,860.98
421 HARSANA SRLGIURGIU GR 3528460 J52/193/1991 63,458.04
422 REGNA FOREST SABISTRITA BN 5556369 J06/231/1994 61,906.52
423 ANDRA IMPORTEXPORT SRL BUCURESTI

B

29970 J40/2820/1991 60,627.45
424 TRANS BERCENI EXPRES BUCURESTI

B

5248059 J40/2244/1994 60,555.97
425 EUROTRANS COMS.A. TARGOVISTE DB 4995293 J15/1770/1993 59,606.79
426 WILLOW MARITIMESRL CONSTANTA CT 8847222 J13/2427/1996 59,592.09
427 ALEX & A CHICAGOIMPORT-EXPORT SRL BRASOV BV 4363564 J40/18236/1993 59,407.77
428 PAN GROUP S.A.CRAIOVA DJ 2323768 J16/252/1991 59,101.04
429 PODOABA SRLBUCURESTI

B

4261114 J40/8207/1991 58,866.39
430 ALEXIM S.R.L.BUZAU BZ 1149168 J10/993/1 58,854.95
431 BERE SA SATUMARE SM 642930 J30/34/PJ/1991 58,363.66
432 CATALIN & LEOCITRIC SRL ALBA IULIA AB 6797390 J01/1503/1994 57,607.64
433 AGRAT SRL BRAILA BR 2265519 J09/262/1991 57,361.96
434 CRETU ’91 SRLBUCURESTI

B

1558073 J40/14772 57,313.80
 

435

LIMADIAINTERTRANS TRADING SRL BRATCA  

BH

 

102744

 

J05/1574/1991

 

56,043.47

 

436

H.K. NAJIACOMPANY IMP- EXPORT SRL BUCURESTI  

B

 

409731

 

J40/11991/1991

 

55,987.22

437 ANIMARY SRL BRANISTEA OINACU GR 5519590 J52/208/1994 55,074.73
 

438

BEVERAGES & SOFT DRINKS CANNING AND BATTLING SRL BUCURESTI  

B

 

6222634

 

J40/17588/1994

 

53,251.09

439 SIBCO SABUCURESTI

B

3025115 J40/23666/1992 51,818.78
440 APROCOM IMPEXS.R.L. SUCEAVA SV 3903666 J33/849/1993 51,281.08
441 SWEED & CO LTDIMPORT EXPORT SRL ORADEA BH 2726574 J05/3346/1992 49,705.20
442 INTERNATIONALDUPLEX 91 SRL BRASOV BV 1114771 J08/1926/1992 49,276.24
443 LUXUS FIRSTCOMPANY SRL BUCURESTI

B

7474940 J40/1578/1995 48,367.55
444 TRANSANARA SRLBACAU BC 3632354 J04/515/1993 47,578.22
445 LADY’N MODE SRLBUCURESTI

B

1419100 J40/7711/1993 43,968.80
446 ATLANTIC CLUBBUCURESTI

B

7815311 J40/948/1994 43,875.72
447 CONA IMPEX SRLBERESTI – TAZLAU BC 980184 J04/2020/1992 43,868.78
448 ECHOSKY S.R.L.RAMNICU SARAT BZ 1170330 J10/562/1991 43,380.25
449 SABRINA SRLFANTANELE SV 745960 J33/279/1992 42,662.38
450 LIDER SIMPEX SRLBUCURESTI

B

427754 J40/12786/1992 41,887.96
451 CASPOL SRLBRASOV BV 4728610 J08/3084/1993 41,763.26
452 AGRO SUCRI SRLCONSTANTA CT 5782455 J13/2866/1992 41,379.42
453 ROMSTIONEX SRLBUCURESTI

B

3379252 J40/3651/1993 41,339.90
454 COMIND IMPEX SRLSIGHISOARA MS 1226570 J26/1885/1992 40,818.81
455 SUDEND SRLPLOIESTI PH 1360709 J29/756/1992 40,444.15
456 D.G. ASTERIA SRLBRASOV BV 3893902 J08/1226/1993 38,140.05
457 ZEFIR EXIM SRLBUCURESTI

B

6220021 J40/9963/1993 35,763.29
458 POLIPROMINIMPORT-EXPORT SRL CLUJ NAPOCA CJ 216145 J12/1537/1991 33,938.10
459 ALPHA INVESTGROUP SRL BUCURESTI

B

6808863 J40/22889/1994 33,092.67
460 GEAMANA JOHN SABUCURESTI

B

3741700 J40/2104/ 31,670.72
461 GEROMO TRAD. &SERV. SRL CONSTANTA CT 1884452 J13/3605/1992 31,469.73
462 RUSSEL SACONSTANTA CT 3699060 J13/1769/1996 31,245.07
463 PACIFIC MOTORSSA BUCURESTI

B

4220823 J40/16661/1993 31,123.36
464 CHARM SRLSUCEAVA SV 3664275 J33/455/1993 30,540.38
465 CASAN PROD SRLFOCSANI VN 6785034 J39/1584/1994 29,629.76
466 MECAREX S.A.TURNU SEVERIN MH 1606235 J25/77/1991 28,005.70
467 MICLA ICHIM PRODSRL BUCURESTI

B

3710789 J40/10340/1992 27,711.57
468 PAN CARS SABUCURESTI

B

3879746 J40/12137/1993 27,064.66
469 UNIVERSAL DOYIMPEX SRL BUCURESTI

B

15575 J40/5380/1992 26,188.63
470 ILCONFEX SRLFOCSANI VN 4350327 J39/664/1993 26,036.67
471 OVISTOP SRLCOM.TOPRAISAR,JU D.CTA CT 3586398 J13/3638/1991 25,485.35
 

472

INTERNATIONALROMCOSTY COMPANY LTD BUCURESTI  

B

 

5248326

 

J40/2140/9

 

25,444.79

473 ESCO IMPEX SRLPANCIU VN 6461429 J39/1027/1994 24,781.07
474 ELIMON S.R.L. SATUMARE SM 638948 J30/1024/1991 24,704.08
 

 

475

AGRICOLA VIITORUL GHIZDARUL S.AGR. STANESTI GHIZDAR – GIURGIU  

 

GR

 

 

4170865

 

 

J52/5836/1991

 

 

24,390.63

 

 

 

476

HORATIUS IMPORT EXPORT PRODUCTIE SERVICII COMERT CLUJ NAPOCA SRL FILIALA CALACEA COMUNA GIRBOU  

 

 

SJ

 

 

 

9999490

 

 

 

J31/189/1997

 

 

 

24,190.31

477 MOPEXCOM SRLCARLEJUL MS 2848571 J26/2687/1992 24,025.99
478 OPI SRL BUCURESTI

B

1597145 J40/4268/1991 23,715.58
479 PRODLACT SACAMPULUNG AG 153977 J03/680/1991 23,401.87
480 PRODUKTE INTERHOCHREITER SRL ORADEA BH 5679663 J05/1941/1994 23,333.78
481 POPTEX SRL ADJUD VN 10713753 J39/287/1998 22,981.81
482 FLAMINGOPRODEXIM SRL CONSTANTA CT 7401905 J13/1512/1995 22,223.19
483 ARCADIA E. SRLALBA IULIA AB 2763440 J01/1208/1992 22,054.24
484 UNITRADE SRLCONSTANTA CT 1872504 J13/1961/1991 21,487.46
485 GIMAR SRL GIURGIU GR 4642496 J52/561/1993 21,348.60
486 COSOVANA SRLBADEUTI SV 760383 J33/507/1991 21,117.32
487 PERLA TIRNAVEI SA JIDVEI JIDVEI – ALBA AB 1752729 J01/454/1991 20,759.90
488 A.T.R.C. STRADALSRL BUCURESTI

B

1564199 J40/10558/1991 20,605.46
489 MASOC SRL GALATI GL 8424923 J17/787/1996 20,400.14
490 SERVICES LUCOMS.R.L. FOCSANI VN 4499419 J39/658/1993 20,264.11
491 MILDAINTERNATIONAL SRL MARASESTI VN 11006785 J39/475/1998 20,162.01
492 AN TAVI COMIMPEX S.R.L. FOCSANI VN 6704838 J39/1549/1994 20,103.82
493 KOHL PRODCOMSRL FOCSANI VN 6085650 J39/671/1994 20,058.12
494 AMBER TUR SRLGOLESTI VN 4813030 J39/821/1991 19,999.38
495 DACOPLAST SRLFOCSANI VN 10901684 J39/387/1998 19,902.95
496 DUO CATA SRLFOCSANI VN 11006858 J39/477/1998 19,902.00
497 GHEVAL COM SRLGAROAFA VN 10248250 J39/71/1998 19,827.75
498 UNIC STAR IMPEXSRL FOCSANI VN 4297401 J39/378/1993 19,815.32
499 VRANIS IMPORTEXPORT SRL FOCSANI VN 1445180 J39/819/1991 19,686.45
500 MDG TEHMED SRLFOCSANI VN 10937858 J39/4061/1998 19,642.88
501 ANGELI COMPANISRL FOCSANI VN 8786842 J39/639/1996 19,641.56
502 ELVAS COMEX

S.R.L. Ramnicul Sarat

BZ 7620379 J39/424/1995 19,595.30
503 NASSER SRLFOCSANI VN 11050403 J39/490/1998 19,563.68

 

504 ACCES 2000 COMSRL GUGESTI VN 7182872 J39/182/1995 19,563.42
505 PRODESTIL SRLFOCSANI VN 3356763 J39/43/1993 19,560.57
506 CATALIN COMIMPEX SRL FOCSANI VN 2379980 J39/1057/1992 19,560.18
507 IRIS & LIZ COM S.R.L. Ramnicu Sarat BZ 9846675 J10/233/1999 19,489.69
508 TUR MON CAPRICESRL FOCSANI VN 1454013 J39/754/1992 19,411.57
509 SOFIEA PREST COM S.R.L. FOCSANI VN 8593175 J39/465/1996 19,411.17
510 ANTONY IMPEX SRLFOCSANI VN 3614412 J39/695/1992 19,408.63
511 FLORI & STEFCOMEX SRL FOCSANI VN 6784756 J39/1509/1994 19,400.88
512 AKP ROBU SRLFOCSANI VN 10937831 J39/403/1998 19,393.75
513 IMPORT EXPORT DCFLORIN SRL FOCSANI VN 5371158 J39/133/1994 19,377.25
514 CHRIS MORELL COMMODE S.R.L. FOCSANI VN 3614595 J39/733/1992 19,373.67
515 MAIMUT GRIGOREBUCURESTI

B

1490422400406 19,357.88
516 PALTINIS DANY COMSRL FOCSANI VN 9566217 J39/274/1997 19,305.91
517 EMAROM PROD SERV SRL FOCSANI VN 6704595 J39/1384/1994 19,242.56
518 RO CO SRLFOCSANI VN 1446010 J39/232/1992 19,241.01
519 TICPERS SRLFOCSANI VN 4061965 J39/463/1993 19,129.47
520 PALTINIS MARYCOM SRL FOCSANI VN 1446223 J39/721/1991 19,214.79
521 GOLDEN PAST SRLFOCSANI VN 11316964 J39/612/1998 19,165.51
522 GEMA CONFEXS.R.L. FOCSANI VN 6634864 J39/1200/1994 19,159.42
523 IMPACT CONFEXSRL FOCSANI VN 4813367 J39/837/1993 19,154.61
524 EOS PUBLICITATESRL FOCSANI VN 10592481 J39/236/1998 19,066.45
525 RICADO COMEX SRLFOCSANI VN 9902040 J39/541/1997 19,015.68
526 DUBLU L  SRLFOCSANI VN 10937807 J39/407/1998 19,015.65
527 BALTIM COM SRLFOCSANI VN 6704056 J39/1267/1994 19,014.47
528 M & C PROD IMPEXSRL FOCSANI VN 5810636 J39/409/1994 19,010.01
529 ROLHF COMIMPEXSRL Marasesti VN 6305837 J39/878/1994 18,973.72
530 COGICOM PRESTSRL GUGESTI VN 4313235 J39/791/1993 18,947.75
531 NEVAL EXPO SRLFOCSANI VN 6203624 J39/768/1994 18,850.95
532 SODDA PRODIMPEX SRL FOCSANI VN 6533142 J39/1074/1994 18,819.37
533 GENEXIM SRLBACAU BC 5073780 J04/1458/1993 18,798.04
534 PENT IMPEX SRLFOCSANI VN 2845958 J39/1162/1992 18,742.50
535 AXISINTERNATIONAL SRL MARASESTI VN 9999999999 J39/476/1998 18,738.51
536 CONECTUS-ROINTERNATIONAL SRL FOCSANI VN 10812480 J39/338/1998 18,657.31
537 MINLI COMEX SRLFOCSANI VN 4141851 J39/578/1993 18,655.68
 

538

AGROMECMAICANESTI SA MAICANESTI – VRANCEA  

VN

 

8174029

 

J39/405/1996

 

18,626.32

539 VAL MARKET SRLFOCSANI VN 7919584 J39/665/1995 18,626.14
540 CICO GROUP LTDFOCSANI VN 6804403 J39/1377/1994 18,624.65
541 TACHE, IANCHE SIKADAR SRL FOCSANI VN 1447270 J39/361/1991 18,621.40
542 RHAPSODY IMPORTEXPORT SRL FOCSANI VN 11238491 J39/586/1998 18,597.64
543 BOGATU SI SARACU SRL FOCSANI VN 11171731 J39/563/1998 18,597.51
544 MAGNAT M & M SRLFOCSANI VN 11171723 J39/562/1998 18,594.92
545 SNACK BARARIZONA SRL FOCSANI VN 1445929 J39/975/1991 18,499.33
546 BOGMI PROD COMS.R.L. FOCSANI VN 5922028 J39/567/1994 18,470.38
 

547

SPATIAL INTERNATIONAL TRADING COMPANY SRL FOCSANI  

VN

 

4996302

 

J39/1064/1993

 

18,462.91

548 ATADAN IMPEX SRLCONSTANTA CT 6513188 J13/4162/1994 18,453.52
549 COMPACT SRLURECHESTI VN 1432660 J39/319/1991 18,409.63

 

550 UNICO TUR SRLGOLESTI VN 4813030 J39/830/1993 18,398.50
 

551

IOSUB SI PAMFIL –SOCIETATE IN NUME COLECTIV SNC FOCSANI  

VN

 

5536442

 

J39/246/1993

 

18,373.82

552 MASTER COMIMPEX SRL FOCSANI VN 4813065 J39/860/1993 18,250.69
553 MIRO PROIND SRLFOCSANI VN 5872361 J39/523/1994 18,230.81
554 DORALI COMIMPEXSRL PANCIU VN 7052201 J39/87/1995 18,194.40
555 SIMPATEX SRLADJUD VN 10713761 J39/286/1998 18,112.95
556 HORY TRANS SRLBACAU BC 8001656 J04/1611/1995 17,978.47
557 ADYNEC  COMEXSRL FOCSANI VN 8665123 J39/534/1996 17,898.08
558 AQUARIUS CONSSRL FOCSANI VN 9724945 J39/386/1997 17,895.94
559 L.V. GENERALCOMSRL FOCSANI VN 4410062 J39/696/1993 17,721.26
560 U COMPANY ADASERV SRL SURAIA VN 9652768 J39/320/1997 17,719.55
561 AISPA STARS SABUCURESTI

B

7166052 J40/2350/1995 17,534.10
562 COSTACHE SNCFOCSANI VN 1448925 J39/725/1992 17,334.10
563 CASIDOR SRLCONSTANTA CT 7082911 J13/757/1995 17,265.03
564 PALTINIS MAREXIMSRL Lepsa VN 4908670 J39/941/1993 17,258.27
565 CAPITAL PRODINC SERV SRL FOCSANI VN 2379599 J39/1017/1992 17,029.61
566 ROBISVAL IMPEXSRL FOCSANI VN 11050446 J39/467/1998 17,014.02
567 LORALEX SRLFOCSANI VN 10863467 J39/358/1998 17,009.55
568 ROBOTEX AGENCYSRL Sat STUPINA VN 5519948 J39/171/1994 16,996.40
569 CRISMIRA COM SRLMARASESTI VN 7824930 J39/601/1995 16,949.96
570 LUMY ROB COM SRLFOCSANI VN 6572389 J39/1137/1994 16,923.55
571 LUMINITA SRLVASLUI VS 6457134 J37/854/1994 16,898.00
572 ROMAR CONFEXIMSRL FOCSANI VN 6634848 J39/1202/1994 16,766.47
573 MORUNUL SRLFOCSANI VN 11325032 J39/608/1998 16,662.16
574 DANTONY IMPORTEXPORT SRL FOCSANI VN 5872370 J39/492/1994 16,442.72
575 KARMA IMPEX SRLTIMBOIESTI – VRANCEA VN 3829764 J39/638/1992 16,330.15
576 IRIS CONF S.R.L.FOCSANI VN 9362306 J39/161/1997 15,931.71
577 DRANI PROD SRLADJUD VN 9846616 J39/518/1997 15,927.96
578 API POLARIS IMPEXSRL BUCURESTI

B

7597527 J40/6533/1995 15,885.69
579 NIDAS IMPEX SRLBUCURESTI

B

5916930 J40/11218/1994 15,632.70
580 MECANO SERV SAFOCSANI VN 9816992 J39/487/1997 15,404.32
581 TALAAT FILIALASINAIA SRL SINAIA BV 1332598 J08/2376/1991 15,148.90
582 BRIFCONF SRLADJUD VN 1454897 J39/891/1991 15,101.13
583 LEGAL INVEST SERV SRL FOCSANI VN 8446093 J39/385/1996 14,873.01
584 DORASTRAL SRLSANPETRU BV 3581994 J08/457 14,647.26
585 IVAPROD SRLVALEA SEACA CT 1887211 J13/23/1991 14,259.68
586 MICHELINE ROSECO IMP – EXP SRL BUCURESTI

B

342879 401744892 14,229.78
587 IUNI’S COM SRLFOCSANI VN 1437381 J39/23/1992 14,215.44
588 VALCONDRA SRLFOCSANI VN 8654337 J39/458/1997 14,070.02
589 ELTRIX IMPEX SRLMOECIU BV 4729372 J08/3105/1993 13,749.23
590 DAKE CONF SRLFOCSANI VN 6784900 J39/1474/1994 13,479.46
591 ESMERALDAS SRLBRASOV BV 3991790 J08/1592/1993 13,358.22
592 DAYTONA SRLGIURGIU GIURGIU GR 3651380 J52/152/93 13,307.39
593 DAF SERV SRLFOCSANI VN 9204411 J39/71/1997 13,265.94
594 INTERMOB SRLDOROHOI BT 4811412 J07/856/1993 13,199.97
595 VOLS SA FOCSANI VN 9652970 J39/341/1997 13,038.84
596 RALCO SERV SRLBUCURESTI

B

5394410 J40/26023/1993 12,972.42
597 NEGHI COM SRLSOLCA SV 7153990 J33/327/1995 12,848.35
598 VIANCITI PREST SRLCIMPURI VN 3830033 J39/318/1993 12,589.39
599 LUSTY SA BRASOV BV 3782556 J08/852/1993 12,175.89
600 RAYFUL SRL SLANICMOLDOVA BC 8927275 J04/1305/1996 12,054.44
 

601

GLOBAL TRADINGAND TOURISM IMPORT- EXPORTSRL BUCURESTI  

B

 

3025549

 

J40/3324/1991

 

12,007.54

602 DUNAREAALBASTRA SRL GIURGIU GR 3401708 J52/1052/1992 11,933.74
603 AMBRA LA DOLCEVITA SRL BUCURESTI

B

10250 J40/5531/1991 11,671.04
604 ROGER GLASS SRLBUZAU BZ 2381238 J10/2567/13.10.1992 11,625.40
605 CRISTIAN BINGOSRL ALBA IULIA AB 6881473 J01/1501/1994 11,404.25
606 STANCRIS COM SRLBRASOV BV 6395260 J08/2726/1994 11,223.56
607 BRADUL SRLCAMPURI VN 1417260 J39/447/1991 11,144.16
608 PRONTO IMPEX SRLALBA IULIA AB 5696257 J01/531/1994 10,878.04
609 TRANSHERMANNSRL BAIA MARE MM 2205533 J24/1312/1992 10,329.75
610 GENE SRL GIURGIU GR 4791242 J52/619/1993 10,285.44
611 MIRELA SRLMIHAILENI BT 4739872 J07/667/1993 9,330.50
612 AG COM SRLVULTURU VN 1436327 J39/914/1991 8,975.21
613 KURTAS IMPEX SRLBUCURESTI

B

2353866 J40/15596/1991 8,661.93
614 ANKER SRLCONSTANTA CT 7047353

13793

8,409.55
615 ADANY IMPEX SRLOLTENITA CL 4443949 J51/638 8,153.49
616 SIR SRL ARAD AR 4967404 J02/1408/1993 7,933.01
617 PRODUCTIEKAROLYNE SRL Tg. Secuiesc CV 9057728 J14/500/1996 7,829.87
618 ORIZICOLA S.A.BALDOVINESTI BR 2271723 J09/312/1991 7,769.79
619 DOBIPLAST SRLSATU MARE SM 2387451 J30/101/1992 7,286.94
620 LIBERCO SA BUHUSI VS 4457022 J/04/1241/ 7,120.91
621 STEAUA IMPEX SRLFOCSANI VN 10040851 J39/629/1997 6,923.37
622 BLOC S.A. PIATRANEAMT NT 5507285 J27/182/1994 6,769.12
623 EUROEX SRLFOCSANI VN 6433305 J39/989/1994 6,534.74
 

624

INTERLINK TRADING INDUSTRIAL SRL BUCURESTI  

B

 

3786094

 

J40/10055/1993

 

6,492.70

625 HERO TRANS SRLBUCURESTI

B

6057111 J40/14498/1994 6,241.07
626 DAVID 996 IMPEXSATU MARE SM 7831775 J30/691/1995 6,176.05
627 SAMASSA SA SATUMARE SM 7329290 J30/264/1995 6,085.19
628 M & 3P TEXTILE SRLBUCURESTI

B

1568514 J40/8156/1991 6,019.22
629 TANAKA TOURIMPEX SRL BOTOSANI BT 4811722 J07/996/1993 5,993.33
630 PARAGON SRLCONSTANTA CT 5874010 J13/2438/1994 5,910.02
631 OCTOGONAGRIMPEX SRL BUCURESTI

B

4940123 J40/3816/2002 5,908.39
632 HIT TRANS RO SRLGalati GALATI GL 4006952 J17/1294/1993 5,796.29
633 BARENO IMPEXS.R.L. CRISTURU SECUIESC HR 5755574 J19/537/1994 5,790.13
634 BACAR SRL BRANPREDELUT BV 3581374 J08/314/1992 5,492.26
635 ORIENT CHAABANISRL BUCURESTI

B

401024/1991 5,277.54
636 ROSA SRL GIURGIU GR 3700807 J52/200/1993 5,173.85
637 VEVA COMEX SRLORADEA BH 58177 J05/179/1992 5,041.93
638 TRANSCODEX

PRIMA S.A. GIURGIU

GR 5181609 J52/801/1993 4,957.59
639 SOMESANA SRLSATU MARE SM 3358012 J30/27/1991 4,851.01
640 TRUCK TRANSPORT SRL BAIA MARE MM 4424327 J24/1640/9 4,818.35
641 GLASS HOUSES.R.L. BUZAU BZ 1160042 J10/2363/1992 4,718.48
642 CUVANTULLIBERTATII S.A. CRAIOVA DJ 2303744 J16/2271/1991 4,631.75
643 BONNE CHANCESRL CRAIOVA DJ 4775905 J16/2799/1993 4,278.14
644 MARTININTERNATIONAL SRL SATU MARE SM 6408611 J30/1469/1994 4,000.00
645 CRONOS COM SRLSUCEAVA SV 4239643 J33/1160/1993 3,936.18
646 GRIGORESCUAURELIA BUCURESTI

B

3,904.22
647 NAFIS COMIMPEXS.R.L. CALAFINDESTI SV 2690276 J33/1711/1992 3,896.02

 

648 RUSTIC SRL OINACU BRANISTEA GR 1295910 J52/187/1991 3,835.12
649 TRANSPORT AUTO SA CONSTANTA CT 3385785 J13/841/1991 3,718.44
650 SYRINX TRADINGSRL BUCURESTI

B

3454613 J40/8706/1991 3,670.79
651 RUCAR IMPEX SRLSOVEJA VN 5714043 J39/135/1994 3,622.61
652 CONCORDIA R.D.IMPEX SRL BUCURESTI

B

3682174 J40/15023/1991 3,424.46
653 CONFINC PARVAN SNC PIATRA NEAMT NT 6040543 J27/1197/1991 3,417.94
654 IMPERIAL COMSERV SRL CRAIOVA DJ 2308733 J16/466/1992 3,346.96
655 MANUC COM SRLFOCSANI VN J39/471/1993 3,237.10
656 AMEROINTERTRADING SRL BUCURESTI

B

3150150 J40/26457/1992 3,180.23
657 IMAGE IMPEX SRLBUCURESTI

B

3774715 J40/7496/1993 3,090.34
658 ALINA GROUP SACONSTANTA CT 8729090 J13/1947/1996 3,084.97
659 TRAINIC COM SRLBUCURESTI

B

344330 J40/10812/1992 3,023.43
660 RIDEX COMPRESTSRL FOCSANI VN 6941133 J39/36/1995 2,941.09
661 NICA SNC SLOBOZIA BRADULUI VN 2716384 J39/182/1992 2,919.97
662 TIRAMB TRANS SRL OITUZ – BACAU BC 6953111 J04/2505/1994 2,875.97
663 TRADE NICOLAE & CO SNC BAIA MARE MM 9949921 J24/340/1994 2,770.52
664 ZORI BRAT COM SRL GOICEA DUNARENI DJ 3074860 J16/156/1992 2,613.64
665 TANASA SICOMPANIA SNC PIATRA NEAMT NT 3708517 J27/1664 2,564.29
666 ELNIC IMPEX  SRLFOCSANI VN 5955203 J39/593/1994 2,404.27
667 T & T COMPANYEUROTRANS SRL Olari GJ 2181396 J18/503/1991 1,964.21
668 MOARA CU NOROC SRL PIATRA NEAMT NT 11110 J27/1339/1991 1,950.67
669 SOGEND SRLFOCSANI VN 1441480 J39/61/1992 1,870.19
670 MATEI COM PRESTSRL BUCURESTI

B

5259147 J40/1844/1994 1,859.84
671 VEDER COM SRLCRAIOVA DJ 4332711 J16/2158/1993 1,771.78
672 SVEN SRL SIBIU SB 5775121 J32/780/1994 1,576.32
673 IFIGENIA IMPEX SRL TURNU SEVERIN MH 3974071 J25/691/1993 1,452.16
674 MOBICO S.A.CRAIOVA DJ 2307657 J16/71/1992 1,326.90
675 FAZAKAS IMPEX SRL SF. GHEORGHE CV 5067397 J14/921/1993 1,203.80
676 PAULA & BOGDANSRL SEBES AB 7334695 J01/297/1995 1,073.22
677 IMPEX CAMYNARCIS SRL GIURGIU GR 8263487 J52/107/1996 1,029.07
678 COM UNIVERSALM+V SRL RAMNICU SARAT BZ 6998601 J10/93/1995

823.14

679 AIFAM SRLCUMPANA CT 1902958 J13/3360/1992

763.32

680 CAMBUS SASIGHISOARA MS 1226252 J26/155/1991

663.25

681 DALEXIM SRLSIGHISOARA MS 6525310 J26/1173/1994

620.31

682 GIAD TRANS S.R.L. VALEA RAMNICULUI

B

3493132 J10/35/199

538.93

683 SALTIM SRLTIMISOARA TM 1829423 J35/3369

462.12

684 RELY COM MIXT SRL TURNU SEVERIN MH 2478282 J25/1422/1992

362.17

685 LUXIN S.A. TURNUSEVERIN MH 1605523 J25/234/1991

239.22

686 SORETI SERVICE SACLUJ NAPOCA CJ 202182 J12/6/1991

164.95

687 PRIMA SA GIURGIU GR 128364 J52/15/1991

93.05

688 TATU CO SRLCONSTANTA CT 1891255 J13/1128/1991

89.35

689 PORIME FACTORYSRL BRASOV BV 1109830 J08/1648/1991

18.15

690 A.T.I. SERV SRL SF.GHEORGHE CV 553540 J14/663/1992

17.82

Anexa  nr  2  –  Lista  persoanelor care  au  beneficiat  de  credite  preferentiale de  la

Bancorex, publicata in ziarul „Cotidianul” din data de 16 octombrie 1999

1.         Stoica Doru – 129.436.110

2.         Stangu Ion – 70.665.678

3.         Condruz Nicolae – 74.611.107

4.         Isopescu Ilarion – 65.402.780

5.         Iordache Cornel Traian – 185.777.306

6.         Tucan Stănuţ Constantin – 55.734.175

7.         Băjenaru Aida – 65.022.476

8.         Bădescu Liliana – 84.330.690

9.         Baghiceanu Marcel- 149.803.921

10.       Tinca Gheorghe – 163.333.328

11.       Iamandi Nicolaie – 89.600.000

12.       Neda Haralambie – 56.000.000

13.       Marzan Gabriel Mirel- 54.133.328

14.       Constantinescu Mihaela Elena – 70.000.000

15.       Radu Adrian – 54.133.328

16.       Stan Mihai – 56.000.000

17.       Tutilescu Marian Grigore – 56.250.000

18.       Şerban Constantin – 93.946.135

19.       Iliescu Elena – 187.500.005

20.       Voicu Catalin – 187.500.005

21.       Tatu Angelica-141.250.000

22.       Pop Tatiana – 56.500.000 .

23.       Matache Marin – 27.666.662

24.       Burducea Victor Dan – 94.166.662

25.       Rizea Gheorghe – 186.666.672

26.       Paunescu Dan – 59.701.662

27.       Oţel Ioan – 96.153.850

28.       Răduţac Gheorghe – 51.586.956

29.       Velicu Florin – 151.333.329

30.       Marinescu Şerban – 85.125.000

31.       Ionescu Nicolae – 94.583.329

32.       Radu Elena – 8 .. 916.671

33.       Nicolae Ion – 29.320.829

34.       Ristea Ion – 14.187.500

35.       Pitulice Maria – 18.916.671

36.       Neculae Silviu – 26.750.000

37.       Gainusa Mircea – 56.750.000

38.       Ştef Vasile Ilie – 47.291.671

39.       Lupea Alin Petru – 171.205.798

40.       Pahon Ştefan – 56.750.000

41.       Florea Alexandru Gheorghe – 55.666.671

42.       Popa Maricel – 56.750.000

43.       Amza Mariana Daniela – 66.208.329

44.       Pincu Ifrim Corina – 66.208.329

45.       Toma Marian – 57.000.000

46.       Anastasiu Virgil – 285.798.324

47.       Gingirov Viorel – 286.596.636

48.       Buzdugan Victor – 92.518.050

49.       Pintilie Claudiu Gabriel – 50.592.581

50.       Balcan Stoian – 63.905.636

51.       Tiganuş Marian – 76.000.004

52.       Durdun Mihaita – 57.000.000

53.       Grigore Gheorghe – 47.500.004

54.       Ion Teodor – 51.056.663

55.       Pi:irvu Tudorel – 57.250.000

56.       Iancu Georgeta – 96.666.664

57.       Lazar Eugen – 58.000.000

58.       Florea Costica – 48.541.669

59.       Voicu Emilia – 77.666.669

60.       Ilie Ion – 60.271.990

61.       Carp Dumitru – 60.271.990

62.       Tatarici Nicuşor – 64.339.889

63.       Mihai Longinus Valeriu – 65.359.369

64.       Stratan Cristian – 55.000.000

65.       Suhaianu Alexandrina Carmen 60.547.205

66.       Grigore Ion – 50.160.948

67.       Hostiuc Ion Sorin – 54.914.729

68.       Rosca Ioan – 93.332.710

69.       Nicolae Ion – 55.000.000

70.       Palade Neculae – 50.646.985

71.       Hidegcuti Ioan – 96.491.232

72.       Poparlan Aurel – 55.599.688

73.       Alexa Ion – 74.606.111

74.       Vostinaru Romica – 106.308.016

75.       Ichim Iulian Danut – 112.027.842

76.       Cristea Costica , 56.433.636

77.       Stroe Marius Valentin – 60.398.468

78.       Moise Constanta – 109.096.172

79.       Geanta Zamfir – 89.636.712

80.       Iliescu Dumitru – 184.947.041

81.       Stamate Aurel – 56.472.640

82.       Boros Iulian Alexandru – 64.983.194

83.       Boros Dobre – 109.218.625

84.       Naghi Gabriel – 64.983.194

85.       Banuta I. Nicolae – 92.499.994

86.       Fainis Florin – 111.000.000

87.       Chilom Emilian Marius – 51.447.958

88.       Firiţă Gheorghe – 74.333.339

89.       Miclea Carmen Georgeta – 51.22Q.793

90.       Diamandescu Corneliu – 111.500.000

91.       Bolboşanu Constantin – 55.867.623

92.       Gradinaru Georgeta – 92.916.661

93.       Olaru Costica – 69.745.815

94.       Halalau Constantin – 55.750.000

95.       Cornea Floricel Ştefan – 70.804.099

96.       Popescu Florea – 55.750.000

97.       Crivăţ Sorin – 74.822.868

98.       Zaharia Cristian – 44.800.000

99.       Boroş Ştefan Marian – 65.481.732

100.     Costache Nicolae – 56.000.000

101.     Zane Ion – 93.725.496

102.     MarinovVasile – 114.558.137

103.     Baranga Dan Cornel – 56.000.000

104.     Balcescu Aurelian – 104.122.340

105.     Mandu Raul Ionel ~ 103.321.130

106.     Buzabrici Filipescu Toader – 70.312.500

107.     Iancu Romeo – 56.250.000

108.     Diaconescu Gheorghe – 75.000.005

109.     Nicolae Emil – 84.558.823

110.     Busuioc Mihai – 70.706.403

111.     Pop Petru – 75.333.338

112.     Jerlaianu Claudia Mihaela – 64.143.660

113.     Magdalena Ion – 92.711.430

114.     Barbu Dan – 61.966.662

115.     Milodin Ion -70.625.000

116.     Craciun Stelica – 56.500.000

117.     Frumosu Cristian – 56.500.000

118.     Mureşan Mircea – 35.779.049

119.     Pana George – 56.618.201

120.     Bocse O. Veronica – 71.659.958

121.     Niţescu Emilian – 75.333.338

122.     Mitulescu Constantin – 51.644.446

123.     Glod Vasile Leonard – 76.555.552

124.     Boros Gheorghe – 70.625.000

125.     Burtescu Silviu – 64.210.367

126.     Apetrei Constantin – 52.030.059

127.     Dimulescu I. Marian – 57.200.000

128.     Burlea Marius – 56.500.000

129.     Spoiala Constantin Dorinel – 57.200.000

130.     Popa D. Ion – 57.200.000

131.     Rus A. Valer – 56.’500.00’0

132.     Lupu Iulian Lulu – 57.416.662

133.     Stoian Liviu loan – 56.500.000

134.     Cibanu Marian – 94.483.196

135.     Corj Adriana – 55.666.671

136.     Bucsa lonel- 37.833.329

137.     Secareş Vasile – 27.912.500

138.     Iacob Alexandru – 47.291.671

139.     Necula Virgil Leonard – 23.645.829

140.     Dascălu Ioan – 18.555.557

141.     Ruşanu Petruş Daniel – 23.645.829

142.     Cristache Iulian – 23.645.829

143.     Stan Liviu – 34.995.829

144.     Balauru Petre – 37.833.329

145.     Gatea Mircea – 23.645.829

146.     Coman Luigi – 23.645.829

147.     Burghelea Eugen – 18.555.557

148.     Şerb Rozalia – 55.666.671

149.     Tudorică Dumitru – 61.637.461

150.     Ghiţă Lucica – 70.937.500

151.     Popescu Marioara – 70.937.500

152.     Babiceanu Stefan – 56.750.000

153.     Popescu Dimitrie – 75.666.671

154.     Baniţă Valentin Cristinel – 86.100.000

155.     Stancu Ion – 61.479.171

156.     Bărbulescu Gheorghe – 94.583.329

157.     Irinoiu Nicolae – 94.583.329

158.     Doncean Ioan – 53.894.450

159.     Frunză Dumitru – 57.400.000

160.     Ştefan Georgeta – 61.838.341

161.     Popa Ion – 66.208.329

162.     Popescu Ion – 144.176.429

163.     Vlăsceanu Marian – 76.533.329

164.     Dragomir Adrian – 55.666.671

165.     Bărbulescu Nineta – 56.750.000

166.     Răvăşilă Nicu Valentin – 52.616.671

167.     Coliţă Eugen – 95.666.671

168.     Chiorniţă Dorina Gabriela – 94.583.329

169.     Caloi Mihai – 56.750.000

170.     Sandu Ioana – 56.750.000

171.     Vişan Aurel – 56.750.000

172.     Stoenescu Marioara – 56.750~000

173.     Ungureanu Ricu – 61.838.341

174.     Mircioagă Viorica – 56.750.000

175.     Mizdran Ion – 56.750.000

176.     Purcaru Marius – 71.829.985

177.     Ghincea Stelian – 96.000.004

178.     Istrate Nicolae – 47.999.996

179.     Buga Aurel – 94.999.996

180.     Budeci Marius Sergiu – 71.750.000

181.     Iacobescu Iuliu – 75.658.546

182.     Neagu Ion – 57.600.000

183.     Ene Doina – 28.500.000

184.     Bulahu Adriana – 72.000.000

185.     Nuţă Stelian – 57.500.000

186.     Păştinică Nicolae – 80.749.996

187.     Văduva Dumitru – 96.000.004

188.     Ionescu Cristina – 52.800.004

189.     Salcie Mihail – 57.000.000

190.     Barcău Marin – 58.389.456

191.     Munteanu Viorel – 56.975.106

192.     Vâjală Mihai – 104.559.720

193.     Diţiu Mihai – 55.014.373

194.     Fricosu Cornel – 69.256.608

195.     Voicu I. Stancu – 132.498.806

196.     Isac Marcel – 160.000.000

197.     Isac Stelian – 130.000.000

198.     Plopeanu Victoriţa – 54.456.493

199.     Turcu Aurel – 54.000.000

200.     Nae Laurenţiu – 57.000.000

201.     Bizgan D. Marian – 37.999.996

202.     Albert Ioana – 66.499.996

203.     Sucală Mihai Florian – 57.000.000

204.     Ionescu Maria – 57.600.000

205.     Bustea Mihai Romeo – 57.600.000

206.     Ionescu Gheorghe – 62.399.996

207.     Melniciuc Dumitru – 57.600.000

208.     BencheaClaudiu – 57.600.000

209.     Vasile Marcel – 53.759.996

210.     Ioniţă Dan Gabriel – 57.000.000

211.     Aolăriţei Ioana – 67.200.004

212.     Cornel Gelu – 57.000.000

213.     Mitroi Sora – 57.000.000

214.     Mitea Ion – 123.499.996

215.     Artene Carmen – 67.200.004

216.     Marcu Marin – 67.200.004

217.     Pobleanu Constantin – 57.600.000

218.     Mărgărit – 57.000.000

219.     Aolăriţei Dorel – 53.759.996

220.     Ştefanescu Casian Grigore – 60.480.000

221.     Popescu Cristian – 67.200.004

222.     Mihai Aurel – 77.066.663

223.     Buhociu Dan – 96.333.337

224.     Petreseniuc Mircea – 57.250.000

225.     Mulţescu Valetin Romulus – 57.23B.494

226.     Enache Marian – 57.800.000

227.     Moise Florian – 57.250.000

228.     Postolache Ginel – 57.800.000

227.     Baron Paul Romulus – 57.800.000

229.     Musteaţă Vasile – 47.708.337

230.     Chivu Razvan – 57.250.000

231      Bugeac Ştefan – 57.250.000

232.     Teocan Cristina – 67.433.337

233.     Popescu Patricia Sorela – 67.433.337

234.     Sandu Paul – 77.066.663

235.     Ionescu Adrian – 57.250.000

236.     Preoteasa Teodor Alexandru – 66.791.663

237.     Telu Adrian – 86.700.000

238.     Gavrilă Virgil Răducu – 57.800.000

239.     Cernat Dumitru – 96.333.337

240.     Turcu Dan – 57.800.000

241.     Iatan Alexandru – 85.875.000

242.     Roşca Dan Florin -57.800.000

243.     Şcolăreanu Dumitru – 84.773.337

244.     Ciobica Vanina Elena – 77.066.663

245.     Crăciun Diana Gabriela – 96.333.337

246.     Deliu Mircea – 57.250.000

247.     Scarlat Carmen – 77.066.663

248.     Dragomir Georgeta – 67.433.337

249.     Dimofte Radu – 77.066.663

250.     Deaconescu Roxana Ştefania – 77.066.663

251.     Pob!eanu Doina – 67.433.337

252.     Ionescu Raliţa Marina Ariana – 63.929.163

253.     Pobleanu Marcel – 57.800.000

254.     Apostol Gheorghe – 54.500.000

255.     Constantin Marian – 66.791.663

256.     Tudose Marian – 95.416.663

257.     Mocanu Ion – 57.800.000

258.     Netoi Ion – 57.250.000

259.     Eremia Cornel Bogdan – 57.250.000

260.     Cuptor Mihai – 95.416.663

261.     Butanache Daniela – 67.433.337

262.     Moldoveanu Petrică – 62.020.837

263.     Ojog Mircea – 62.616.663

264.     Anghel Florin Emilian – 40.460.000

265.     Ene Daniel – 57.800.000

266.     Voiculescu Ion – 77.066.663

267.     Gâdea Rafael – 62.020.837

268.     Berteşteanu Ionel – 67.433.337

269.     Bobeică Alexandru – 56.333.337

270.     Buha Gheorghe – 57.800.000

271.     Munteanu Viorel – 48.166.663

272.     Albulescu Claudia Viorica 57.250.000

273.     Matei Ion – 96.666.670

274.     Despina Grigore -56.066.670

275.     Robu Marcel Sorin – 60.900.000

276.     Cancel Francisc – 79.266.670 .

277.     Ungureanu Mihaela – 57.500.000

278.     Patentaşu Cezar – 58,000.000

279.     Mândruţă Ana – 52.479.163

281.     Duman Ion – 57.500.000

282.     Boboc Ion – 76.666.670

283.     Grosu Corneliu – 61.249.994

284.     Marin Marin – 67.666.670

285.     Făriş Cornel – 57.500.000

286.     Ipitrop Sotronia – 52.708.330

287.     Vizinteanu Florina – 58.000.000

288.     Gheorghe Nelu – 23.611.110

289.     Albu Valentin Gabriel – 28.333.330

290.     Leuştean Bogdan – 38.666.670

291.     Iliescu Uliana – 57.500.000

292.     Raliţa Ionescu Cristina – 57.750.00

293.     Grancea Ştefan- 57.750.000

294.     Lungu Nicolae Cătălin – 67.900.000

295.     Fortan Procopie – 77.000.003

296.     Voicu Adrian – 76.666.670

297.     Firca Nicolae – 57.750.000

298.     Gheorghiu Florin – 57.750.000

299.     Curca Aurel – 57.750.000

300.     Dobrică Ion – 97.333.336

301.     Cojoc Arcade Viorel – 58.000.000

302.     Ratala Daniela Mariana – 146.000.000

303.     Bârsan George – 58.000.000

304.     Opaina Elena Uliana – 58.000.000

305.     Crăiniceanu Iulian – 58.000.000

306.     Bordia Ghiţă – 58.000.000

307.     Silaghi Ioan – 67.666.670

308.     Andrei Florina – 143.489.169

309.     Ştefănescu Vasile – 68.366.669

310.     Ştefănescu Radu Nicolae – 97.666.1

311.     Beleuzu Stela – 68.366.669

312.     Sega Dan Laurenţiu – 67.958.331

313.     Bârleanu Cătălin – 78.133.331

314.     Antonesi Dorin Radu – 87.900.000

315.     Haritonovici Răzvan – 211.727.449

316.     Popa Nicu Bogdan – 58.844.240

Anexa nr 3 – Lista persoanelor care au beneficiat de credite preferentiale de la Bancorex, facuta publica de catre fostii consilieri prezidentiali Mugur Ciuvica si Marius Oprea la data de 6 februarie 2003

– Miron Mitrea, ministrul Transporturilor;

– Ioan Talpes, consilier al presedintelui Ion Iliescu:

– Gheorghe Uglean, fost presedinte al Curtii Supreme de Justitie”;

– Florin Sandu, general de politie, sef al Inspectoratului General al Politiei;

– Zaharia Toma general de Politie, secretar de stat in Ministerul de Interne din Guvernul

PSD – 41.000 de dolari;

– Marian Tutilescu general de brigada, fost adjunct al generalului Abraham, seful Politiei

Capitalei – 98.800 de dolari;

– Zamfir Geanta general de brigada, prim-adjunctul inspectorului general al Politiei de

Frontiera – 34.400 de dolari;

– Neculae Plaiasu comisarul sef al Garzii Financiare – 11.900 de dolari;

– Condrea Dragos director al Directiei de Control al faptelor de coruptie si criminalitate organizata din cadrul Corpului de Control al Primului-Ministru – 13.300 de dolari;

– Ion Solcanu liderul grupului parlamentar din Senat, senator de Iasi – 32.700 de dolari;

– Gheorghe Oana secretar de stat in Ministerul Finantelor in Guvernele Nastase si

Vacaroiu – 46.900 de dolari;

– Ion Popescu general, director adjunct al SRI – 41.200 de dolari;

– Gheorghe Dan fost sef al UM 0215, fost ofiter de Securitate, reactivat dupa alegerile din 2000 – 30.300 de dolari;

– Dumitru Iliescu consilier de stat al presedintelui Iliescu, fost director SPP – 83.600 de dolari;

– Iulian Crainiceanu general SPP, prim-adjunct al sefului SPP, fost aghiotant al lui Adrian

Nastase – 10.300 de dolari;

–  Aida Bajenaru ofiter SPP, fost aghiotant al lui Adrian Nastase, actualmente sefa protocolului la Camera Deputatilor – 23.800 de dolari;

–  Tudor  Tanase  general,  directorul  Serviciului  Roman  de  Telecomunicatii Speciale

(STS), fost ofiter de Securitate – 10.200 de dolari;

– Ion Stefanut general de brigada, seful Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului din Serviciul Roman de Informatii, fost ofiter de Securitate – 22.000 de dolari;

– Viorel Tache fost sef al UM 0215, participant activ la mineriada din 13-15 iunie, partener de afaceri al ministrului agriculturii, Ilie Sarbu – 12.500 de dolari;

– Ion Diamandescu general, sef al IGP in timpul mineriadei din 12-15 iunie 1990 – 41.900 de dolari, Ionel Tanase, colonel SPP, aghiotant al lui Ion Iliescu, seful Sectiunii 1 a SPP –

27.900 de dolari;

– Gheorghe Tinca ambasadorul Romaniei la Praga, fost ministru al apararii in Guvernul

Vacaroiu – 64.500 de dolari;

– Damian Miclea general de brigada (din 2003), seful Inspectoratului Judetean de Politie

Prahova – 26.100 de dolari;

– Vasile Dobrinoiu general in Ministerul de Interne, 10.700 de dolari;

– Ion Cuhutencu subprefect de Bucuresti – 22.800 de dolari;

–  Pascu  Ghiciu  judecator  la  Curtea  Suprema  de  Justitie,  fost  secretar  de  stat  in

Ministerul de Interne – 3.000 de dolari;

– Nineta Barbulescu secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe si presedinte al Agentiei Nationale de Control al Exporturilor Strategice si al Interzicerii Armelor Chimice (ANCESIAC) – 22.900 de dolari;

–  Ioan  Orbescu secretar general al  Ministerului Lucrarilor Publice Transporturilor si

Locuintei – 13.000 de dolari;

– Alexandru Mironov secretar de General General al Comisiei Natioanle a Romaniei pentru UNESCO, fost ministru al tineretului si sportului si consilier prezidential – 42.000 de dolari;

– Ovidius Paun procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, fost sef al

Directiei Cercetari Penale din IGP – 18.500 de dolari;

– Pandelea Pelmus general de brigada, seful Directiei Management si Resurse Umane din Ministerul de Interne – 10.400 de dolari;

– Adrian Telu seful inspectorilor din Ministerul Justitiei – 29.000 de dolari;

– Ionel Slavoiu colonel magistrat, seful Sectiei Parchetelor Militare – 16.200 de dolari;

– Ovidiu Grecea consul general in Brazilia, fost sef al Departamentului de Control si

Anticoruptie al Guvernelor Adrian Nastase si Radu Vasile – 46.900 de dolari;

– Marius Burdusel fost ofiter de Securitate, dupa 1989 a intrat in SRI Pitesti – 26.700 de dolari;

– Janica Tiganusu Arion colonel de Politie, seful Directiei de Cercetari Penale din IGP (din februarie 2001) – 4.900 de dolari;

– Florin Biter colonel de Politie, lector la Academia de Politie – 19.100 de dolari;

– Eugen Colita colonel de Politie, vicepresedinte al CS Dinamo – 36.800 de dolari;

– Jenica Dragan colonel de Politie, fost sef al Directiei Arme si Munitii din IGP, implicat in dosarul Sexy-Club, a fost propus in anul 1996 drept membru al Boardului International al controlului narcoticelor – 18.600 de dolari;

– Nicusor Dulgheru colonel, seful revistei Ministerului de Interne – 14.000 de dolari;

– Lucian Fuica colonel de Politie, implicat in scandalul Sintofarm – 20.700 de dolari;

– Constantin Jaravete maior de Politie – 18.700 de dolari;

– Turcu Juverdeanu maior in Brigada Politiei Rutiere a Capitalei – 19.000 de dolari;

– Marian Nencescu maior de Politie, fost sef al Editurii Ministerului de Interne – 2.900 de dolari;

– Adrian Nenu general de Politie, directorul Asociatiei Cultural-Educative Politia Vrancea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea – 24.000 de dolari;

– Haralambie Neda colonel de Politie, seful Serviciului Relatii cu Presa al Ministerului de

Interne – 26.000 de dolari;

–  Constantin  Manoloiu  colonel  de  Politie,  consilier  al  generalului  de  divizie  Pavel

Abraham, secretar de stat in Ministerul de Interne – 3.500 de dolari;

– Titus Moldoveanu locotenent-colonel de Politie, implicat in dosarul „Sexy-Club” – 3.400 de dolari;

– Romica Moise maior de Politie, directorul Editurii Ministerului de Interne – 11.600 de dolari;

– Angela Pantea ofiter in cadrul Serviciului Antidrog din IGP – 12.300 de dolari;

– Ilie Perca colonel de Politie, adjunctul sefului Directiei Antidrog din IGP – 12.300 de dolari;

– Leontin Petrescu inspector-sef la Directia de Evidenta a Populatiei din IGP – 15.200 de dolari;

– Ion Pojoranu colonel de Politie – 14.900 de dolari;

– Petre Toba colonel, seful Directiei pentru Straini din Ministerul de Interne – 5.000 de dolari;

– Mircia Tudorica colonel de Politie, adjunctul sefului Directiei Politiei Rutiere – 2.500 de dolari;

– Marian Tiganus locotenent-colonel de Politie, seful Politiei sectorului 3 – 40.000 de dolari;

– Ioaneta Vintileanu colonel de Politie, director adjunct al Institutului pentru Cercetarea si

– Prevenirea Criminalitatii – 17.100 de dolari;

– Gavril Voaides locotenent-colonel de Politie, adjunctul comandantului Politiei Piatra

Neamt – 17.800 de dolari;

– Mihail Vornicov maior de Politie, seful Serviciului Straini si Probleme de Migrari din

Politia Capitalei – 2.700 de dolari;

– Rasvan Haritonovici fost presedinte al Societatii de Asigurari Astra, cercetat in dosarul privind devalizarea Bancii Romane de Scont pentru complicitate la delapidare – 31.600 de dolari;

– Gheorghe Ouatu om de afaceri din Piatra Neamt, fratele lui Ioan Ouatu, din cadrul UM

0962 – 22.400 de dolari

– Rizia Tudorache presedintele patronatului gazelor din UGIR 1903, fost lucrator la

Directia Generala a Vamilor – 20.000 de dolari


Viewing all articles
Browse latest Browse all 94

Trending Articles